Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Audi e-tron, Audi's eerste 100 procent elektrische auto: ‘electric quattro’ vierwielaandrijving voor indrukwekkende prestaties

Uitgegeven door Johan Vis • 5 februari 2019 16:54 • Print artikel

De Audi e-tron – Audi’s eerste volledig elektrische auto – is officieel te bestellen. Op Audi.nl is de e-tron – met een vanafprijs van € 84.100* en een WLTP-rijbereik tot 417 km** - nu helemaal naar wens te configureren. Alle e-tron-rijders vertrouwen standaard op Audi e-care: een uitgebreid servicepakket met praktische (laad)oplossingen voor 100 procent zorgeloos elektrisch rijden.

null

Eerste 100% elektrische productieauto
Met de Audi e-tron presenteert Audi zijn eerste volledig elektrische productieauto. In de grote SUV smelten sportiviteit en gebruiksgemak samen. De twee elektromotoren in de Audi e-tron leveren hun krachtige prestaties fluisterstil en geheel emissievrij. Ze zijn standaard gekoppeld aan ‘electric quattro’ vierwielaandrijving voor indrukwekkende prestaties en een dynamisch weggedrag. Het systeemvermogen bedraagt maximaal 300 kW en het systeemkoppel 664 Nm. Daarmee accelereert de Audi e-tron in 5,7 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 200 km/u.

Slim laden: thuis en onderweg
De hoogvoltage-batterij van de Audi e-tron heeft een capaciteit van 95 kWh en maakt een actieradius van maximaal 417 km (WLTP)** mogelijk. Op langere trips kunnen e-tron-rijders gebruikmaken van snelladers (gelijkstroom) met een capaciteit van maximaal 150 kW. Daarmee is het mogelijk om binnen een half uur klaar te zijn voor de volgende etappe. De Audi e-tron is ook met wisselstroom te laden (max. 11 kW, 22 kW is optioneel). In 2019 wordt het laden nog eenvoudiger met Plug & Charge. Daarbij identificeert de e-tron zichzelf bij een laadstation om het laadproces starten. De e-tron is thuis te laden via een reguliere 230 V-aansluiting of een 400 V-driefase-aansluiting. Met het optionele ‘connect’ laadsysteem, dat vanaf eind dit jaar leverbaar wordt, verdubbelt het laadvermogen tot 22 kW.

Audi e-care: zorgeloze mobiliteit dankzij slimme (laad)oplossingen
De Audi e-tron wordt in Nederland standaard en dus kostenloos geleverd met Audi e-care. Dit uitgebreide servicepakket garandeert 100 procent zorgeloos elektrisch rijden met slimme laadoplossingen en uitgebreide fabrieksgaranties. De handige Shuttel mobiliteitspas biedt toegang tot zo’n 80 procent van alle Europese (snel)laadstations én andere vormen van mobiliteit. Ook voor thuisladen heeft Audi de perfecte oplossing met het Audi Thuislaadpakket.

Audi e-care biedt elke e-tron-koper zonder meerprijs de volgende diensten en garanties:

2 jaar fabrieksgarantie
8 jaar fabrieksgarantie op het batterijpakket
6 jaar onderhoudsinspecties en APK
Online navigatie-updates met actueel laadnetwerk (3 jaar over the air onbeperkt. Daarna onbeperkt via USB tot 5 jaar na end of productie van de auto)
Afsleepservice naar dichtstbijzijnde laadpunt in het geval van een lege accu
Audi e-tron Shuttel (laad)pas (eerste 12 maanden gratis)
Thuislaadoplossing (optie)
De sleutel: Audi e-tron Shuttel (laad)pas
De Audi e-tron Shuttel mobiliteitspas is een belangrijk element van Audi e-care. Deze pas geeft om te beginnen toegang tot meer dan 65.000 AC/DC laadpunten (tot 50 kW) en meer dan 2.000 snellaadstations (tot 350 kW) in 16 EU landen. Daarmee staat circa 80 procent van alle Europese laadstations ter beschikking van e-tron-rijders, waarbij de Shuttel-pas volstaat om het laadproces te starten. Daarnaast is de pas de spil in thuisladen én biedt hij toegang tot andere vormen van mobiliteit, zoals OV, (OV)fiets, autodelen en taxi. Bovendien maakt hij parkeren eenvoudig (Yellowbrick, Q-Park, P&R). Kortom: één pas voor toegang tot mobiliteit op maat. Bovendien vereenvoudigt Shuttel de administratie: gebruikers van de pas ontvangen één keer per maand een factuur met een duidelijke specificatie.

Slimme thuislaadoplossing
Met het Thuislaadpakket heeft Audi daarnaast een pasklare oplossing om de Audi e-tron direct thuis te kunnen laden. Daarbij inbegrepen zijn onder meer een 11 kW-laadpaal, het ready to go-installatiepakket en een hostingcontract waarbij het energiegebruik maandelijks wordt gefactureerd en eventueel verrekend. Ook de Shuttel laad- en mobiliteitspas is inbegrepen. Het uitgebreide Thuislaadpakket wordt aangeboden vanaf € 1.550.

Configureer hem zelf
De Audi e-tron is er inclusief alle diensten van Audi e-care vanaf € 84.100* en is met ingang van vandaag te bestellen via de officiële Audi-dealers. Bezoek de configurator op Audi.nl voor een overzicht van de uitrusting en vele optionele mogelijkheden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS