Autosport NL • TDC

Zumbrink van alle markten thuis: van BMW 123d tot Lamborghini Gallardo

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 25 oktober 2011 18:20 • Print artikel

ZANDVOORT - Iedere coureur wil zijn autosportseizoen in stijl afsluiten en Henry Zumbrink doet dat op een heel speciale manier. De 27-jarige coureur racete tijdens de Formido Finaleraces in maar liefst drie klassen. Hij kroop niet alleen achter het stuur van zijn vertrouwde BMW 123d uit de Toerwagen Diesel Cup, maar deelde met teamgenoot Ferdinand Kool ook een BMW M3 GT4 in het HTC Dutch GT4 Championship. Daarnaast was Zumbrink actief in het FIA GT3 European Championship met een imposante Lamborghini Gallardo LP600.

“Het kan allemaal maar net”, beseft Zumbrink als hij naar het tijdschema kijkt. “Vaak start ik de wedstrijd van de GT4 of bij de diesels en dan neemt Ferdinand het halverwege over. Dan valt het wel te combineren.” Zumbrink kreeg daarnaast ook nog de kans om in het FIA GT3 bij het team Reiter Engineering te rijden, een fabrieksteam van Lamborghini. “Het is dankzij Peter Kox en Peter Stox tot stand gekomen. We hebben al eerder gezegd dat als er een plekje vrij is, dat we dan graag willen rijden. Het team rijdt zowel in deze klasse als in de ADAC GT Masters en ze zochten voor de Formido Finaleraces nog een coureur”, vertelt de rijder uit Amerongen.

Ondanks de verschillen met de TDC- en GT4-auto, kon hij zich snel aanpassen. “Ook hebben we kort in Italië getest. Weliswaar was dat met een oude auto, maar dat was al erg stoer! De GT4-auto is geweldig om mee te rijden, maar de Lamborghini is een echte racewagen met flippers aan het stuur en nog meer vermogen. Het nadeel is dat het een hoop meer geld kost.”

Want Zumbrink wil niets liever dan een internationale racecarrière, maar dat is sneller gezegd dan gedaan. “Je loopt al snel tegen het budgetprobleem aan. Maar ik wil dezelfde strategie voeren zoals Ricardo van der Ende dat heeft gedaan. Ik hoop me in de picture te rijden om zo te kijken of ik daar iets mee kan bereiken. Anders wil ik voor volgend jaar graag met Ferdinand Kool racen in het Dutch GT4 met een BMW M3.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS