Formule 1

Zou James Allison bij Mercedes kunnen samenwerken met Adrian Newey, terwijl F1-genie nadenkt over volgende carrièremove?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 05:01

Zou technisch directeur James Allison kunnen samenwerken met F1-ontwerpgoeroe Adrian Newey bij Mercedes? Hij ziet geen reden waarom niet. Het belangrijkste gespreksonderwerp voorafgaand aan de Grand Prix van Miami van deze maand was de aankondiging dat Neweys tijd bij het Formule 1-team van Red Bull voorbij was, terwijl hij de in Milton Keynes gevestigde fabriek na het eerste kwartaal van 2025 volledig zal verlaten.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Als Mercedes zou proberen om deze twee krachtpatsers onder één dak te verenigen, dan voorziet Allison geen botsingen, zolang de rollen maar duidelijk worden gedefinieerd. "Je zou duidelijk moeten zijn over wie wat doet, maar elk team dat Adrian op de markt ziet als iemand die behoorlijk effectief is, zou zich dezelfde vraag stellen over hoe je zo iemand binnenhaalt en het beste uit hem haalt”, zei hij.

In de onmiddellijke nasleep van de aankondiging van zijn vertrek bij Red Bull maakte Newey duidelijk dat hij op dit moment 'geen plannen' heeft voor een terugkeer in de F1, hoewel hij later suggereerde dat zijn carrière in de sport waarschijnlijk nog niet voorbij is.

Buiten Newey maakt Toto Wolff al een tijdje avances met 'kamp Verstappen om Max Verstappen binnen te hengelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS