Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Zo vader, zo zoon! Zoon van ex-F1-coureur Juan-Pablo Montoya onderweg naar de Formule 1? "Competitie gaat zwaar worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 februari 2020 10:07 • Print artikel

Er lopen inmiddels diverse coureurs in de diverse autosportklassen, die dezelfde ambitie nastreven als hun vader vroeger had. Dat is het halen van de Formule 1. Het lukte Max Verstappen al, maar Mick Schumacher staat al in de Formule 2 op de deur te bonzen om net als zijn legendarische vader in de hoogste klasse van de autosport uit te komen. Ook Sebastian Montoya, de zoon van zevenvoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar en triomfator van de Indy 500 Juan Pablo Montoya, heeft dezelfde ambitie.

Sebastian Montoya zoon van zevenvoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar en triomfator van de Indy 500 Juan Pablo Montoya

De veertienjarige maakt dit jaar dit jaar zijn debuut bij het topteam Prema. De Colombiaan gaat in het Italiaans Formule 4-team rijden, maar gaat ook gedurende het jaar bij enkele races in de Duitse ADAC F4 rijden. De jonge coureur begon op 8-jarige leeftijd in de karts en stroomde door alle categorieën omhoog

Volgens Prema heeft de coureur zich snel aangepast aan de auto en maakt hij indruk bij zijn eerste test voor het team. “We zijn enorm blij om Sebastian bij het team te verwelkomen”, aldus teambaas Angelo Rosin. “Hij is een grote toevoeging aan onze line-up en maakt al een positieve transitie door in de formule-auto’s. Voor hem gaat het dit jaar een leerjaar worden, maar van wat we tot nu toe gezien hebben, kan hij snel een toonaangevende mededinger worden. We kunnen niet wachten tot het seizoen start. Het wordt gaaf om met zoveel getalenteerde jonge coureurs te werken.”

Montoya is de vierde coureur die zich vast laat leggen bij het team van Prema. “Ik ben erg blij om te beginnen in de raceauto’s en de kans te krijgen om te racen in de F4 in 2020, bij zo’n fantastisch team”, reageert de jonge Colombiaan. “Prema is een topteam en heeft het materiaal en de mensen om me te laten leren en te groeien als coureur. De competitie gaat zwaar worden, maar het is beter doordat ik mij zowel op als naast de baan kan uitdagen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS