Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Zo vader, zo dochter: Stéphane Kox maakt debuut in het ADAC Formel Masters

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2013 08:20

Wanneer je het kind bent van een coureur, is er grote kans dat je besmet wordt met het autosportvirus. Zo is ook Stéphanie Kox, de dochter van Peter Kox, te pakken genomen door het racevirus. Het komende seizoen komt de 19-jarige Eindhovense uit in het ADAC Formel Masters: een kampioenschap voor coureurs die een eerste stap in de autosport willen maken, maar waar je direct kennis maakt met diverse F1-circuits, zoals Spa-Francorchamps, Nurburgring en Hockenheim.

Stephane Kox Peter Kox Formel ADAC RaceXpress

Stéphane deed vorig jaar reeds ervaring op in de autosport. Zo startte ze met haar vader in een Mini in de Supercar Challenge en deelde ze een tweetal races de KTM X-Bow met Dennis Retera. Dit avontuur krijgt nu een vervolg met een volledig seizoen bij het nieuwe team van KUG Motorsport uit Duitsland. Zij zal voor het team uitkomen met een Dallara met 145pk sterke Volkwagen-motor.

Stéphane Kox Formula ADAC

Inmiddels is de auto door Stéphanie Kox en het team uitvoerig getest. Ze reageert dan ook opgetogen: “Het is een hele verandering voor mij om te rijden in een formuleauto. Door de toegenomen snelheid moet ik me meer focussen en ik heb minder tijd om te kiezen en te handelen, maar het gaat van ronde tot ronde beter.” Wat betreft de doelstelling voor het aankomende seizoen, is ze duidelijk: “Het zal heel moeilijk voor mij zijn om in dit sterke deelnemersveld te concurreren, maar het uiteindelijke doel in mijn eerste formuleseizoen is: leren, leren, leren, en kilometers maken.” Ze traint daarom regelmatig met haar vader om haar uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren, om zodoende goed aan de start te komen bij de aanvang van het seizoen.

De kalender van de ADAC Formel Masters 2013:

26.04 -28.04. Oschersleben,(DUI) 
10.05.-12.05. Spa-Francorchamps,(BEL)
07.06.-09.06. Sachsenring,(DEU)
02.08.-04.08. Nürburgring, (DEU)
09.08.-11.08. Red Bull Ring,(AUT)
30.08.-01.09. Lausitzring,(DEU)
13.09.-15.09. Slovakiaring,(SVK)
27.09.-29.09. Hockenheimring,(DEU)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS