Formule 1

Zelfs bij Mercedes moeten ze toegeven dat de RB20 geweldig is - de laatste beoordeling van de pikorde met W15 vergeleken met RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 februari 2024 11:34

Terwijl deW15 'voelt als een stap in de goede richting', zegt George Russell dat Red Bull 'absoluut' vooroploopt met zijn RB20. Er heerste grote intrige rond Red Bull aan het begin van de pre-season tests in Bahrein, omdat de dominante kracht van dit reglementaire tijdperk verraste door een andere en deels Mercedes-achtige weg in te slaan met het ontwerp van zijn RB20.

George Russel Mercedes Grand Prix F1


Regerend drievoudig wereldkampioen Max Verstappen zette al snel een angstaanjagende mijlpaal door de eerste testdag af te sluiten met een marge van 1,1 seconde op Lando Norris van McLaren in P2. Hoewel Russell van mening is dat we de echte prestaties van de teams tijdens de tests in Bahrein nog moeten zien, heeft hij er toch alle vertrouwen in dat Red Bull de beste is.

Gevraagd naar zijn eerste gevoelens over de W15 nadat hij 122 ronden had gereden op dag 1, vertelde Russell aan de media: "Het was geweldig om weer in de auto te zitten en voor het eerst met de W15 te rijden. Het voelt echt als een stap in de goede richting."

"Maar we kunnen niet verbergen dat onze concurrenten het ook geweldig hebben gedaan. We weten dat we een berg te beklimmen hadden met de prestaties die Red Bull vorig jaar liet zien, en voor iedereen om dat gat te overbruggen was een enorme test. Maar de auto voelt zeker prettiger om mee te rijden. Uiteindelijk gaat het om de rondetijden. We hebben nog niet echt gezien waar iedereen uitvalt. Maar Red Bull lijkt het weer geweldig gedaan te hebben en ze zijn zonder twijfel favoriet."

Gevraagd om te bevestigen dat dit betekent dat hij Red Bull als de gangmakers ziet, antwoordde Russell: "Ja, dat denk ik wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS