Formule 1

Zeldzaam off-camera moment met Max Verstappen gedeeld door presentator FIA-persconferentie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 17:02

Tom Clarkson, presentator van de Formule 1-persconferentie, zag hoe Max Verstappen de zaal binnenkwam 'met zijn linkerschouder in de hand’. Gedurende de persconferentie klaagde de Nederlander over de hobbels in Imola, iets wat Clarkson 'nog nooit' van hem heeft gehoord in het ground effect-tijdperk van de F1.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen en Norris werden vergezeld door Charles Leclerc, die als derde eindigde, toen het trio op weg ging naar de persconferentie na de race.

Verstappen klaagde over de tol die het circuit van hem had geëist. Dat was opmerkelijk aangezien Red Bull het team is dat de auto's met grondeffect het beste onder de knie heeft om de hobbelige autobewegingen die elders op de grid te zien waren te vermijden.

Hij presenteerde echter een alternatieve theorie waarom Verstappen zich slechter voelde, namelijk zijn deelname aan de simrace van de 24 uur van de Nürburgring tijdens het raceweekend van de Grand Prix van Emilia Romagna.

In de podcast F1 Nation zei Clarkson - in reactie op Diego Mejia van Fox Sport Mexico over het hobbelige karakter van het volgende F1-circuit, Monaco - het volgende: “Het is interessant dat je de hobbels noemt, want net voordat we Max Verstappen hoorden in de persconferentie, kwam hij de kamer binnen en hield hij zijn linkerschouder vast. En hij zei dat het kwam door de hobbels, dat hij ze echt had gevoeld. Ik heb hem nog nooit horen klagen over hobbels in een Red Bull."

"Het is een hobbelig circuit. Daar hebben we de coureurs wel over gehoord. Maar ik vraag me af wat voor soort afstelling ze hier op de auto hadden zodat hij zich zo opgefokt voelde. Ik ga hier advocaat van de duivel spelen, want Max Verstappen reed dit weekend twee races. De echte, in de echte wereld die we hier op Imola hadden, maar hij deed ook mee voor zijn simraceteam, Team Redline, aan de 24 uur van de Nürburgring, die hij won. Maar hij heeft gisteravond wel een vier uur durende stint gereden. Daarna deed hij nog twee uur van 08.30 tot 10.30 uur op de raceochtend. Heeft dat op de één of andere manier een negatief effect gehad op wat hij hier in de Formule 1 probeerde te doen?"

Max Verstappen doet vaker mee aan sim-races. Het is een van zijn bezigheden die hij erg leuk vindt:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS