Formule 1

Zak O'Sullivan maakt veel kilometers in post-season test in Abu Dhabi: "Met dingen te experimenteren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 november 2023 09:52

Zak O�Sullivan maakte afgelopen vrijdag zijn Formule 1-debuut bij het team van Williams. Lang hoefde de Brit niet te wachten om opnieuw te rijden in de FW45. O�Sullivan reed om Abu Dhabi de post-season test en genoot hier met volle teugen van.

Zak O'Sullivan Williams

�Het was een leuke dag. Voor mij was het natuurlijk goed om de referentie uit VT1 te hebben, dus ik had van daaruit een aantal gebieden om aan te werken. Al vanaf de eerste pushronde kon ik mijn tempo van eerder in de week evenaren�, begint O�Sullivan.

"Het was goed om midden op de dag een goede ronde te zien binnenkomen, wat leuk was. We hebben een flink aantal prestatieruns en raceruns doorstaan. Ik had meer vrijheid om met dingen te experimenteren en iets harder te pushen dan VT1. Nogmaals dank aan Williams Racing voor de kans om dit weekend met de FW45 te rijden en mij waardevolle ervaring te bieden."

O�Sullivan reed afgelopen seizoen in het Formule 3-kampioenschap voor Prema. Hier eindigde hij op de tweede positie in het kampioenschap achter Gabriel Bortoleto. Komend seizoen maakt hij de stap richting de Formule 2. Dan rijdt de Brit bij ART Grand Prix.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS