Formule 1

Zak Brown: "Ik denk niet dat Max het WK wint in een andere auto dan de Red Bull"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2024 06:30

McLaren-chef Zak Brown heeft beweerd dat 'zes of zeven' coureurs op de grid van 2024 het wereldkampioenschap kunnen winnen in de Red Bull van Max Verstappen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Adrian Newey wordt in verband gebracht met een overstap nadat Red Bull eerder deze maand had aangekondigd dat hij het team begin 2025 zal verlaten. De Brit speelde een sleutelrol in het succes van Verstappen en Sebastian Vettel.

Zak Brown vertelde F1's Beyond The Grid podcast: "Uiteindelijk heb je ze allebei nodig. Je kunt niet winnen zonder een stercoureur, maar het begint met de auto. Mensen vragen me altijd: is het de auto of de coureur? Ze zijn allebei belangrijk, maar de manier waarop ik het karakteriseer is dat er zes of zeven coureurs op de grid staan die wereldkampioen zouden worden in de Red Bull."

"En hoe geweldig Max ook is - en hij is één van de beste ooit - ik denk niet dat Max vandaag de dag het wereldkampioenschap wint in een andere auto dan de Red Bull. Sergio Pérez is een uitstekende coureur, die bij tijd en wijle heeft laten zien dat hij met Max kan racen, maar kijk eens naar het verschil. De auto's zitten momenteel zo dicht op elkaar dat de coureur het verschil gaat maken. Uiteindelijk heb je ze allebei nodig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS