Formule 1

Yuki Tsunoda over AlphaTauri-updates: "Als deze veranderingen goed werken..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 17:00

Yuki Tsunoda is zich optimaal aan het voorbereiden voor het derde Formule 1-weekend van het seizoen. De jonge Japanner eindigde in Saoedi-Arabi� n�t de punten, toch was hij blij met zijn eigen prestatie en de prestatie van het team, gezien de beperkingen van de auto.

Yuki Tsunoda

"In Saudi-Arabi� zat ik dicht bij de punten, maar het lukte toch net niet. De auto was meer geschikt voor Jeddah dan voor Sakhir en over het algemeen heeft het team goed werk geleverd met het pakket dat we hadden. Ik was tevreden met mijn eigen prestatie en ook met hoe het team werkte. We wisten van tevoren al wat de beperkingen van de auto waren en die werden alleen maar duidelijker tijdens de race. We hadden moeite met de snelheid op de rechte stukken, dus ik was blij dat ik tot de laatste vier rondes kon strijden met Magnussen om de tiende plaats. Het was een goede strijd en ik heb er van genoten."

Tsunoda blikte ook vooruit op de Grote Prijs van Australi�, die dit weekend wordt verreden. Hij richtte zich de afgelopen tijd op het geven van feedback over nieuwe aerodynamische updates aan het team.

"We hebben wat veranderingen aangebracht aan de auto en ik zal me richten op het geven van goed feedback aan het team. Als deze veranderingen goed werken, hoop ik dat ik het maximale uit de auto kan halen en weer voor de punten kan strijden."

Alhoewel de Japanner vorig jaar geen goed weekend had op het circuit van Albert Park, was hij enthousiast over de ervaring van het racen in Australi� en de geweldige sfeer rondom het circuit. "Ik vind het circuit leuk en ik ben al vroeg naar Melbourne gekomen om te acclimatiseren, maar ook om te genieten van de stad en het strand voordat we aan het werk gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS