Formule 1

Yuki Tsunoda tijdens teampresentatie Visa Cash App RB in Las Vegas: "Ik ben er stellig van overtuigd dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 9 februari 2024 17:01

Behalve Daniel Ricciardo sprak ook teamgenoot Yuki Tsunoda zijn vertrouwen in de toekomst uit tijdens de teampresentatie van Visa Cash App RB (VCARB) in Las Vegas. De jonge Japanner zei: "Dit is een spannende nieuwe fase voor dit team, er verandert veel. We hebben een nieuwe teamleider in Laurent Mekies en een nieuwe CEO in Peter Bayer. Ze hebben allebei grote plannen voor VCARB en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken. Het team staat op het punt zich flink te versterken, Alan Permane komt van Alpine, technicus Tim Goss komt in de zomer, dit zijn mensen met een schat aan ervaring en die kunnen ons alleen maar helpen. Alan heeft met Renault races en wereldtitels gewonnen, hij brengt die winnaarsmentaliteit met zich mee, wat cool is. Wat mijzelf betreft, ik hou van deze frisse wind. Ik wil in 2024 laten zien dat ik me als coureur verder heb ontwikkeld. We mikken op meer dan Top-10-klasseringen. Ik ben er stellig van overtuigd dat we dit jaar verder zullen komen."

Yuki_Tsunoda_Nr22_Visa_Cash_App_RB_2024Yuki Tsunoda: "We mikken op meer dan Top-10-klasseringen; ik ben er stellig van overtuigd dat we dit jaar verder zullen komen."

“VCARB zal nauwer samenwerken met Red Bull Racing dan in voorgaande jaren. Dat is goed nieuws. RBR heeft de afgelopen jaren gedomineerd en we zullen alle mogelijkheden binnen de reglementen benutten om van die ervaring te profiteren”, vervolgde Tsunoda en blikte daarna terug op de afgelopen jaren: “We zijn niet tevreden met de resultaten van de afgelopen jaren. We hebben veel geworsteld, vooral in de eerste helft van het seizoen 2023. We zijn nu hongerig om te laten zien dat we het beter kunnen doen. We zijn in seizoen 2021 zesde overall geworden en we willen beslist terug naar het middensegment. Onze verwachtingen zijn hooggespannen. Maar het zal ook tijd kosten voordat alle nieuwe specialisten zich vertrouwt hebben gemaakt. Het is op dit moment nog niet te zeggen waar dit alles ons gaat brengen. We zijn ambitieus, maar moeten ook met onze voeten op de vloer blijven staan. Ik ben fysiek en mentaal beter voorbereid dan ooit tevoren op een GP-seizoen. Ik wil regelmatig punten scoren en wat kalmer blijven zodra ik achter het stuur zit. Vorig jaar zei ik: als ik punten scoor, trakteer ik mezelf op een Negroni in de avond na de Grand Prix. Dus in 2024 wil ik na iedere race idealiter genieten van een Negroni." Vertrouwenwekkende woorden van de gemotiveerde Japanner, het geeft hoop voor de toekomst.

Yuki_Tsunoda_met_helm_Visa_Cash_App_RB_2024

Yuki Tsunoda
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS