Formule 1

Yuki Tsunoda over zijn ervaringen met nieuwe RB: "Auto heeft goede stap gemaakt"

Uitgegeven door Deni Volkers • 25 februari 2024 18:31

Yuki Tsunoda heeft zijn testdagen afgerond. Hoewel de tijden nog niks zeggen over de resultaten van het F1 2024 seizoen, zijn ze wel belangrijk voor het team en de rijders. De Japanner kijkt dan ook samen met het team naar alle data en kan zich gaan voorbereiden op het eerste Grand Prix weekend dat volgende week plaats zal vinden.

Yuki Tsunoda Visa Cash App Racing Bulls

"Het testen ging redelijk soepel", zei Yuki Tsunoda in een persbericht van het 'nieuwe' team, dat voorheen te boek stond als AlphaTauri. "We hebben niet precies ons programma gevolgd omdat er wat problemen waren met de baan, maar we hebben er goed op gereageerd."

De AT04 van vorig jaar kwam niet ieder raceweekend goed uit de verf, zeker niet aan het begin van het jaar. Tsunoda voelt dat Racing Bulls een stap in de goede richting heeft gemaakt met de nieuwe VCARB01: "Ik vond dat de auto een goede stap voorwaarts heeft gemaakt vergeleken met vorig jaar, dus ik ben er tot nu toe blij mee. De balans is verbeterd en vooral de voorkant voelde sterk aan. We moeten nog meer vinden met de achterkant, maar het gaat de goede kant op. Ik heb de afgelopen dagen veel ronden gereden en het was een goede ervaring waardoor we goede data konden verzamelen en de limiet van de auto konden vinden. Als ik naar de tijden kijk, staan we niet laatste, maar het is moeilijk om te weten waar we staan vergeleken met de rest van het veld, dus ik ben enthousiast om volgende week weer te gaan racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS