Formule 1

Yuki Tsunoda mocht in de eindfase vol pushen in Monaco: "Ik heb echt genoten van de laatste paar ronden"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 28 mei 2024 09:00

De F1 Grand Prix van Monaco voor Visa Cash App RB een nieuwe kans om de stijgende lijn van de afgelopen races door te trekken. Yuki Tsunoda wist zich naar Q3 te rijden en mocht op zondag vanaf de achtste positie starten. Aangezien het in de straten van Monte Carlo moeilijk inhalen is, helemaal na de crash en banden wissels, kon de Japanner P8 behouden en zo weer belangrijke punten toevoegen aan zijn totaal.

Yuki Tsunoda

De Japanse Formule 1 coureur reageert: “Het was een hele lange race, maar ik moest de strategie respecteren die we hadden gepland. Ik was een beetje gefrustreerd, maar ik bleef kalm en hield het tempo onder controle. Ik denk dat we het hebben gemaximaliseerd. We konden de banden managen en het tempo goed en zorgden ervoor dat we op elke situatie voorbereid waren."

"Ik heb echt genoten van de laatste paar ronden, omdat mij werd verteld dat ik voluit kon pushen terwijl ik ervoor zorgde dat ik niet te hebzuchtig was en de auto naar de finish bracht. Het belangrijkste is dat we punten blijven scoren. Als team hebben we een sterke raceweek gehad, dus het is erg positief. Goed gedaan voor het team, zeer verdiend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS