Formule 1

Yuki Tsunoda is het spoor bijster: "Frustrerend en jammer, maar we zullen het analyseren!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 april 2024 20:14

Yuki Tsunoda kent tot dusverre een goed seizoen, maar dit weekeinde tijdens de Grand Prix van China gaat het voor geen meter en lijkt de Japanner het spoor bijster. P16 in de Sprintrace en nog slechter P19 in de kwalificatie is ronduit slecht.

Yuki Tsunoda


"Het was moeilijk. Vanochtend tijdens de sprint probeerde ik mijn weg te vinden, met de auto te werken en wat meer te leren, maar ik had nog steeds moeite. We keken naar de data en hadden het gevoel dat we een stap vooruit hadden gezet voor de kwalificatie. Het zijn gemengde gevoelens. In de sprintkwalificatie had ik het gevoel dat ik het van mijn kant niet voor elkaar kreeg, maar in de kwalificatie van vandaag was ik best tevreden met mijn ronde. Ik heb het hele weekend geworsteld met grip achter en als ik kijk naar de stuuruitslag in vergelijking met andere auto's, heb ik veel moeite met mijn auto, maar ik heb samen met de technici hard gewerkt om het te verbeteren en een oplossing te vinden en ze hebben me goed geholpen. Toen we aan de kwalificatie begonnen, voelden we ons goed en we hadden er vertrouwen in dat we een oplossing hadden gevonden voor ons pakket. Over de ronde zelf ben ik redelijk tevreden, maar de tijd weerspiegelt niet het gevoel, dus het voelt alsof we gewoon vastzitten."

"Opnieuw op P19 eindigen is frustrerend en jammer, maar we zullen het analyseren, proberen te begrijpen en de oplossing vinden. Vooruitkijkend naar zondag moeten we iets veranderen om meer tempo te vinden en hopelijk kunnen we dan dicht bij de punten komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS