Formule 1

Williams wilde Logan Sargeant eigenlijk nog een jaar in de F2 laten rijden

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2023 09:11

Als het aan Williams had gelegen, had Logan Sargeant eigenlijk nog een jaar in de Formule 2 gereden. Het stoeltje kwam echter vrij en de Amerikaan haalde voldoende licentiepunten binnen om de stap naar de F1 te maken. Daardoor is Sargeant naast Nyck de Vries en Oscar Piastri ��n van de drie rookies in de Formule 1.

Logan Sargeant


"We hadden een plan dat Logan twee jaar in de F2 zou rijden", zegt sportief directeur van Williams Sven Smeets in een interview met Motorsport. "Dat geldt voor veel coureurs. In zijn eerste jaar ging het allemaal heel snel en zeker vanaf Silverstone was dat het geval. We zagen zijn potentie dat hij misschien wel helemaal geen twee jaar in de F2 nodig had. We hebben niet gezegd dat hij races moest winnen, maar het was zijn progressie in de F2, zijn pure snelheid over ��n ronde en zijn eigen ontwikkeling."

"We hebben ook gezien hoe hij zich ontwikkelt in de simulator, hoe hij zich fysiek verbetert en bij de mediatraining", vervolgt Smeets. "Alles bij elkaar ging hij steeds vooruit en in de zomer wisten we dat hij een kandidaat voor de Formule 1 zou zijn."

Sargeant krijgt rustig de tijd om te wennen en zal niet direct vergeleken worden met teamgenoot Alex Albon. "In de eerste periode hebben we races in Saoedi-Arabi� en Australi�. Daar is weinig ruimte om fouten te maken. Hij krijgt drie halve dagen de tijd om de limieten van een Formule 1-auto te leren kennen. Daarna moet hij direct klaar zijn voor de eerste race. Maar dat hoort ook bij het leerproces. Daarna moet hij in de buurt van zijn teamgenoot zien te komen. Als hij voor punten kan vechten is dat alleen maar beter, maar in Bahrein hoeft hij echt nog niet van Alex te winnen. Dat is niet eerlijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS