Formule 1

Williams wil hardere Alex Albon: "Je moet ook een klootzak kunnen zijn"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2022 13:35

Alex Albon heeft in de ogen van technisch directeur Fran�ois-Xavier Demaison het team van Williams enorm goed geholpen, maar de Brits-Thaise coureur kan het team nog veel meer pushen. De Fransman in Britse dienst vindt dat Albon nog veel harder moet zijn in de debriefs.

Alex Albon


Albon stond in 2021 een jaar aan de zijlijn, maar keerde in 2022 terug op de grid. Bij Williams maakte hij regelmatig een sterke indruk, maar meer dan vier WK-punten zaten er niet in. Demaison verwacht komend jaar meer van zijn coureur als hij samen met rookie Logan Sargeant de strijd aan zal gaan.

"Alex heeft ons enorm goed geholpen, wij zijn de engineers en hebben de coureurs nodig om de juiste richting op te gaan", zegt de technisch directeur op de website van de F1. "Door zijn ervaring heeft hij ons de goede richting op gebracht. Alex is een heel aardige kerel, maar soms is hij te aardig. Hij moet harder zijn naar het team toe en het team meer pushen. Daar werken we aan."

"Die zachtheid zit in zijn karakter, behalve als hij zijn helm op heeft. Dan kan hij wel hard zijn, maar hij zou het ook in de debriefs moeten zijn. Iedere dag vertel ik hem dat hij ook een klootzak moet kunnen zijn. Zeker als je ooit wereldkampioen wilt worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS