Formule 1

Williams vertrouwt erop dat het ondanks financiŽle problemen zal doorgaan: "Het merk Williams heeft een enorme waarde"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2020 15:39 • Print artikel

HINWILL - Het Williams Formule 1-team en zijn naam gaan verder in de Formule 1. Dat heeft de plaatsvervangend teamleider Claire Williams gezegd. Ze heeft optimisme geuit voor de toekomst, ondanks het feit dat het team op vrijdag aankondigde dat ze overweegt om het team te koop aan te bieden en op zoek te gaan naar investeringen vanwege de financiŽle druk.

Claire Williams F1


Het team leed vorig jaar een verlies van 13 miljoen pond en wordt nu geconfronteerd met een verder tekort als gevolg van de coronacrisis. Williams beoordeelt nu potentiŽle aanbiedingen om het team te kopen of erin te investeren, en hebben al discussies gevoerd met een aantal belanghebbende partijen.

Williams, de dochter van Sir Frank, heeft erop aangedrongen dat ze financieel sterk genoeg zijn om dit seizoen af te maken en gelooft dat het team een aantrekkelijk vooruitzicht biedt voor potentiŽle investeerders. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we de investering zullen vinden die we nodig hebben", zei ze. "We maken deze beslissing om juiste investeringen te vinden om ons te helpen alles te bereiken wat we willen, om ons te helpen alle plannen te realiseren die we hebben gemaakt en om ons nog verder vooruit te helpen. Het is de juiste dag om dit te doen in de geschiedenis van Williams."

"Het merk Williams heeft een enorme waarde", zei Williams. "Het is geliefd bij sportfans zowel in als uit de F1, en ik denk dat het staat voor iets. Ik weet zeker dat elke belegger dat zou herkennen." Hun financiŽle problemen zijn deels te wijten aan de recente slechte prestaties op de circuits, met prestatie-gerelateerde inkomsten doordat het de afgelopen twee jaar laatste werd in het wereldkampioenschap en de laatste overwinning van het team dateert van 2012.

Williams, echter, ontkent dat haar team zich in een terminale neerwaartse spiraal bevindt. "We hebben twee slechte jaren gehad," zei ze. "Elk team kan twee slechte jaren hebben. Als gevolg van die twee slechte jaren probeer je te leren van je fouten en probeer je jezelf weer op te richten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS