Formule 1

FOR SALE: Williams verliest hoofdsponsor ROKiT en zet team in de verkoop

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2020 08:25 • Print artikel

Het Formule 1-team van Williams overweegt een verkoop van het team en heeft de samenwerking met hoofdsponsor ROKiT per direct heeft beëindigd. Het team van coureurs George Russell en Nicholas Latifi maakte vrijdag bekend dat het in 2019 een verlies heeft geleden van 13 miljoen pond. Het ooit zo sterke Britse team merkt met het verlies van de hoofdsponsor de gevolgen van de coronacrisis, maar het komt ook zeker door de dramatische laatste seizoenen. In een verklaring zegt Williams dat het huidige seizoen 2020 voorlopig niet in gevaar komt.

George Russell


Williams en ROKiT hadden hun samenwerking vorig jaar nog opengebroken en verlengd tot vijf jaar, maar het team hoopt door het breken met de sponsor een nieuwe weg in te slaan. In de verklaring zegt het team dat het hoopt dat het budgetplafond helpt tegen de ongelijke strijd tussen de teams. Deze tijd wil het team aangrijpen om te veranderen en optimaal te profiteren van de nieuwe reglementen.


In het nieuwe strategische plan legt Williams de focus op meer financiële middelen en een langdurige deal met Mercedes over de motor. Het team is te koop, maar een serieuze koper is nog niet gevonden. Wel is het team in gesprek met verschillende partijen om een investering te doen.

"We hebben te maken met een aantal forse uitdagingen", zo begint het statement van Williams. "Maar we hebben nog voldoende financiële bronnen om het seizoen 2020 af te maken als we weer gaan racen. Een strategische reorganisatie en het formeel verkopen van het team geeft ons de tijd om alle opties door te nemen en het Formule 1-team in de best mogelijke positie te brengen voor de toekomst."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS