Formule 1

Williams-teambaas zet de schade uit Suzuka op een rijtje: ‘Schade aan het chassis, maar auto is terug in China’

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2024 14:15

Het team van Williams kende in Suzuka opnieuw een tegenvallend weekend. Ondanks dat er geen reserve-chassis was, reden Logan Sargeant en Alexander Albon allebei hun auto’s in de prak. Teambaas James Vowles legt uit welke invloed de crashes hebben op het team.

Williams James Vowles

De haren van de Williams-medewerkers gaan rechtop staan als ze het woord ‘chassis’ horen. De afgelopen twee raceweekenden zaten de Britten met geknepen billen nadat ze in Japan met slechts één volledig intact chassis aankwamen, terwijl het andere chassis was gerepareerd. In Australië reed Alexander Albon zijn chassis al kapot en reed dat weekend in de auto van zijn teamgenoot Sargeant. In Suzuka reed Sargeant met het gerepareerde chassis van zijn teamgenoot.

Albon crashte in de openingsronde van de Grand Prix hard, terwijl Sargeant al aan het begin van het weekend brokken reed. In een verantwoordingsvideo legt Vowles haarfijn uit wat de schade is: "Het chassis zouden we kunnen repareren op het circuit, maar we kunnen beter werk leveren als we hem terugsturen naar het de fabriek in Grove. Dat is makkelijker en we kunnen hem dan ook beter repareren. Er is dus schade, maar niet op een niveau dat we niet kunnen maken. We hebben de auto dan ook terug in China."

Naast schade aan het chassis is er nog een flinke lijst met andere schades: "We zijn enkele vloeren, achtervleugels en voorvleugels kwijt. Delen van de ophanging en de versnellingsbakken zijn ook beschadigd geraakt. Het is een lange lijst en het is moeilijk om op hetzelfde moment reserveonderdelen te fabriceren en updates te ontwikkelen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS