Formule 1

Williams ziet positieve signalen na wintertest: "Toch in staat geweest problemen op te lossen"

Uitgegeven door Deni Volkers • 24 februari 2024 15:04

De Pre-season test is voorbij. De teams en rijders kunnen nu gaan reflecteren en analyseren wat er nog verbeterd moet worden aan de auto's alvorens de Grand Prix volgend weekend op het programma staat. Ook bij Williams kijken ze naar alle data die verzameld is in de afgelopen drie testdagen.

Alex Albon Williams F1

Dave Robson, de directeur van de voertuigprestaties, vertelt over de driedaagde test: "We hadden een goede dag om de pre-season test af te ronden", begint de Brit in een persbericht van Williams. "We hebben weer 120 ronden gereden en deze keer zonder problemen met de auto. Alex kon voortborduren op het werk dat Logan gisteren heeft gedaan en heeft de FW46 verder ontwikkeld. De auto gedroeg zich goed bij verschillende brandstofbelastingen en Alex was in staat om een fatsoenlijke racesimulatie te maken met twee van de bandencompounds die volgende week beschikbaar zullen zijn."

Williams

Alexander Albon kende een succesvolle laatste testdag in Bahrein. Hij reed maar liefst 120 rondjes. Hij reflecteert positief op de driedaagse test in Sakhir: "Ten eerste hebben we een fatsoenlijke auto om mee te racen. Ik denk wel dat we op de eerste twee dagen een beetje hebben geworsteld met hoe anders de auto is en hoe moeilijk het is om hem weer in balans te krijgen, maar we hebben grote vooruitgang geboekt door de auto beter bestuurbaar te maken. Door de veranderende karakteristieken van de auto hebben we een aantal van onze historische problemen naar andere gebieden verplaatst."

"Toch zijn we in staat geweest om een aantal van deze problemen op te lossen, maar helaas hebben we tijdens het proces ook een paar dingen opgepikt die we niet leuk vonden. Desondanks hebben we vandaag een beetje een radicale set-up gedaan en dat heeft goed uitgepakt. Als we naar de rest van de grid kijken, zien we dat het middenveld een stuk kleiner is geworden en dat iedereen een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt vergeleken met vorig jaar. Dit jaar draait het allemaal om de kleine details en mogelijke circuits die beter bij anderen passen, dus er komen veel interessante gevechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS