Formule 1

Williams ontkent geruchten Formule 1-debuut Kimi Antonelli in Imola

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2024 11:40

Will Buxton, de befaamde F1TV-presentator, schrok de Formule 1-wereld gisteren op toen hij vertelde dat Williams bij de FIA speciale dispensatie heeft aangevraagd voor de zeventienjarige Andrea Kimi Antonelli. Om in de Formule 1 te rijden dien je minimaal de achttien te hebben aangetikt en er zou dus dispensatie zijn aangevraagd om Antonelli te laten debuteren. Williams-teambaas James Vowles ontkent alle geruchten ten stelligste.

James Vowles Andrea Kimi Antonelli

Later op vrijdagavond verduidelijkt Vowles de situatie. Hij wil voor 2025 en 2026 een snelle, maar solide line-up rijden. De Brit wil er namelijk zeker van zijn dat er geen problemen zijn bij het uitrollen van de nieuwe reglementen: "In het geval van Kimi moet je niet vergeten dat het nog maar twintig maanden geleden is dat hij in een Formule 4-wagen reed. Het is een grote stap omhoog naar een Formule 1-wagen in een erg korte tijd", aldus de beleidsbepaler voor de camera van F1TV.

Antonelli werd vorig jaar FRECA-kampioen en sloeg de Formule 3 over. De jonge Italiaan maakte direct de overstap naar het Formule 2-kampioenschap. De afgelopen weken testte hij in verschillende oude Mercedes Formule 1-auto’s en maakte hij veel indruk.

Vowles houdt zich in ieder geval bezig met zijn eigen team en let niet erg op de prestaties van de zeventienjarige coureur uit Bologna, toch zegt Vowles niets over de mogelijke dispensatieaanvraag: "Ik heb Kimi niet meer gesproken sinds Abu Dhabi vorig jaar. Hopelijk plaatst dat het in het juiste perspectief. In het geval dat hij dit jaar in de auto komt, heb ik vanaf het begin gezegd dat het verdiend moet zijn. Logan moet zijn plaats verdienen. En op dit moment heeft hij een aantal doelen, zoals veel dichter bij Alex Albon komen. Maar er is niks aan de orde om hem te vervangen", sluit Vowles af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS