Formule 1

Williams F1: "Het is een enorme teleurstelling voor het team dat er maar één auto in het veld staat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2024 16:35

Vrijdag zat het Williams F1-team in een moeilijke situatie toen Alex Albon een van de raceauto's compleet verwoestte. De Formule 1 renstal had maar twee chassis van de FW46 mee naar 'Down Under'. Na de crash van Albon moest Logan Sargeant de FW46 overdragen aan Albon. De Amerikaan was daardoor klaar voor de rest van het weekend.

williams F1 Racing


Dave Robson: "Het is een enorme teleurstelling voor het team dat er maar één auto in het veld staat en dit is een situatie die niet meer mag voorkomen. Ondanks de teleurstelling en frustraties heeft het hele team de handen ineengeslagen en de auto die Logan vrijdag had gebruikt opnieuw opgebouwd met een nieuwe PU en versnellingsbak, klaar voor Alex om te gebruiken. Het was een indrukwekkende vertoning van een zeer vastberaden, trotse en professionele groep mensen."

"De kwalificatie zou altijd lastig worden voor Alex, maar hij droeg de verantwoordelijkheid heel goed en begon te herstellen van het missen van FP2. Met aanzienlijke hulp van Logan, die genereus was met zijn waardevolle en welkome advies, kon hij tijdens FP3 en Q1 goede vooruitgang boeken. Q2 bleek iets moeilijker, want hij probeerde de paar extra tienden te vinden die nodig waren om zich te kwalificeren voor Q3."

"Zondag wordt een interessante race met zachte banden, waardoor verschillende strategieën mogelijk zijn. Alex zal snel moeten begrijpen hoe hij met de banden om moet gaan als er veel brandstof in de band zit, omdat hij gisteren niet met veel brandstof heeft gereden. Het zal niet makkelijk worden, maar starten vanaf P12 biedt de mogelijkheid om met de auto's voor hem te racen en mee te dingen naar de laatste punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS