Formule 1

Wil Audi stekker uit de Formule 1 trekken? Valtteri Bottas gelooft in Audi F1: "Ik denk dat het slechts geruchten zijn'

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 09:01

Verschillende verhalen in de media concludeerden dat Audi de stekker uit hun Formule 1-project wilde trekken, maar Sauber-coureur Valtteri Bottas ontkracht dit in alle toonaarden. Volgens de Fin is Audi nog altijd toegewijd om de sport in 2026 te betreden.

Valtteri Bottas

Audi maakt in 2026 haar debuut in de koningsklasse van de autosport en doet dit in samenwerking met Sauber Motorsport. Verschillende coureurs worden genoemd als mogelijk toekomstig Audi-coureurs. Zo verschijnt de naam van Bottas veelvuldig, maar ook de namen van Nico Hulkenberg, Carlos Sainz en zelfs Sebastian Vettel doen de ronde.

In gesprek met RacingNews365 deelt Bottas dat Audi volop bezig is met de voorbereidingen om over twee jaar de sport te betreden: "Ik denk dat het slechts geruchten zijn, op basis van wat ik begrijp en wat ik heb gehoord", vertelt hij over geruchten die suggereerden dat Audi de stekker uit het project zouden trekken. “Ze zetten zich nog steeds volledig in voor de toekomst.”

“Ik denk dat de samenwerking binnenkort van start zal gaan, ik kan me voorstellen dat Audi in het eerste jaar al competitief wil zijn”, aldus Bottas. “Sauber en Audi zullen moeten samenwerken, maar dat gebeurt allemaal achter de schermen. Als coureur zijn we ons er niet altijd van bewust, welke vergaderingen of andere dingen er ook achter de schermen gebeuren. Maar nu begint het beter te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS