Formule 1

Wie waren de kilometervreters van de eerste testdag van de Formule 1 in Bahrein?

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 februari 2024 19:45

Het Formule 1-seizoen werd vandaag afgetrapt met de eerste dag van de pre-season test in Bahrein. De coureurs kenden weinig problemen, dus werden er duizenden kilometers afgelegd. Max Verstappen reed met afstand het meeste aantal ronden, maar hoe zag het er voor de rest van de grid uit.

Max Verstappen

Max Verstappen reed de hele dag in de Red Bull RB20. George Russell kende bij Mercedes dezelfde behandeling. Sergio Perez en Lewis Hamilton stappen morgen in. De andere teams verdeelden de acht uur aan rijtijd eerlijk. Dat is ook de reden dat alleen Verstappen en Russell meer dan honderd rondjes reden in de Bahreinse zandbak.

Verstappen reed 143 rondjes op de eerste dag van de test. Dit staat gelijk aan tweeënhalve Grand Prix-afstand. Russell volgde achter Verstappen met 122 rondjes.

Haas verraste velen door de meeste ronden te rijden, met een indrukwekkende 148 ronden op hun teller. De Amerikaanse renstal lijkt een solide start te maken, met een betrouwbaarheid die andere teams in de gaten doet houden.

Red Bull volgde Haas op de voet met 143 ronden. De Oostenrijkse formatie toonde veelbelovende prestaties en lijkt goed gepositioneerd voor het komende seizoen. Ferrari en Aston Martin deelden de derde plaats in termen van rondes, elk ruim 130 ronden. Beide teams lieten consistente prestaties zien, wat duidt op een mogelijke competitieve strijd.

Sauber en Alpine volgden met 131 ronden elk. Beide teams werkten gestaag door hun programma's, waarbij ze waardevolle gegevens verzamelden voor verdere ontwikkeling. Mercedes leek wat terughoudend met 122 ronden. De Duitse renstal concentreerde zich op kwaliteit boven kwantiteit, wat aangeeft dat ze misschien aan het sandbaggen waren.

Racing Bulls, een 'nieuwkomer' in de Formule 1, toonde een respectabele prestatie door 116 ronden af te leggen. Williams, hoewel met minder ronden, voltooide toch een respectabele 91 ronden. Het Britse team kende meerdere problemen, maar kon nog relatief veel ronden rijden.

Haas         148
Red Bull 143
Ferrari 133
Aston Martin 131
Sauber 131
Alpine 121
Mercedes 122
Racing Bulls 116
Williams 91


Bahrein F1


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS