Formule 1

Welk stoeltje wordt het? Christian Horner: "Liam Lawson is een talent voor de toekomst"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2023 10:31

De opvolger van Nyck de Vries bij AlphaTauri was Daniel Ricciardo. Een ervaren en gerenommeerde F1-coureur. Maar ook Ricciardo heeft alweer een, weliswaar tijdelijke, opvolger met Liam Lawson. En die heeft een grote toekomst in de Formule 1, nadat hij uitstekend werk heeft geleverd als vervanger van diezelfde, geblesseerde Daniel Ricciardo, vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner afgelopen vrijdag aan onder andere GrandPrix247 op circuit van Suzuka. Tijdens de Japanse Grand Prix van dit weekend neemt de 21-jarige Nieuw-Zeelander pas deel aan zijn vierde F1-race en heeft hij al het beste resultaat behaald van het seizoen 2023 tot nu toe voor AlphaTauri (een Red Bull-team) met zijn negende plaats afgelopen zondag in Singapore.

Liam Lawson F1 AlphaTauri portet met hem

Plekje vrij?
Het lijkt erop dat AlphaTauri in 2024 verder zal gaan met de Japanse coureur Yuki Tsunoda en de ervaren Australiër Ricciardo zijn al aangekondigd als de rijders voor 2024, waardoor de toekomst van Lawson enigszins onduidelijk blijft. Afgezien van AlphaTauri is Williams het enige team met een mogelijke vacature, als ze besluiten de ondermaats presterende Amerikaanse rookie Logan Sargeant niet in dienst te nemen.

"Liam greep zijn kans"
"Ik denk dat hij uitstekend werk heeft geleverd", antwoordde Horner toen hem werd gevraagd naar Lawson. “Zandvoort was een beetje een eyeopener voor hem, maar ik vond dat hij het daar goed deed. Een week later, in Monza, had hij de pech dat hij een punt misliep en hij vervolgens Singapore voor de eerste keer zag en er gelijk een paar punten scoorde. Liam greep deze kans in de F1 aan, omdat coureurs zelden de kans krijgen om hun talent te demonstreren. Ik denk dat hij geweldig werk heeft geleverd en zichzelf stevig op de radar heeft gezet en het gevoel dat we over hem hadden, heeft versterkt”, aldus Horner.

Liam Lawson F1 AlphaTauri actie

'Luxeprobleem'
Op de vraag of Lawson het verdiende om in 2024 te racen, zei de teambaas dat Red Bull het ‘luxeprobleem’ had van drie coureurs en twee plaatsen bij AlphaTauri: “Hij zal beslist een Grand Prix-F1 coureur worden, hij is dat eigenlijk nu al. Of hij daar nu nog even op moet wachten of niet, ik denk dat hij laat zien dat hij een talent voor de toekomst is.”

Stoeltje vinden
Williams’ andere coureur Alex Albon, is daar nu eerste rijder en wordt steeds hoger aangeschreven. Ook hij reed eerder voor Red Bull met een deal tussen de teams om hem op de startgrid te houden. De 34-jarige Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op het vervangen van Sergio Perez naast Max Verstappen bij het hoofdteam van Red Bull vanaf 2025, terwijl Yuki Tsunoda wordt ondersteund door Honda, die in 2026 de motorpartner van Aston Martin zal worden. Dus gloort er hoop voor Lawson? RaceXpress denkt van wel.

Liam Lawson F1 AlphaTauri welk stoeltjeBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS