Formule 1

Weersverwachting F1 Grand Prix van Monaco: zon, wolken en kansje op regen

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2024 06:30

De Formule 1 gaat dit weekend verder met de Grand Prix van Monaco. In de smalle straten van Monte Carlo is het lastig inhalen en dat maakt de kwalificatie extreem belangrijk. De laatste jaren hebben we al wat buitjes gezien tijdens de kwalificatie of de race. We blikken vooruit naar het weerbericht voor de komende dagen in Monaco.

Max Verstappen #f1


Op vrijdag staan de eerste twee vrije trainingen van de F1 op het programma. De zon laat zich volop zien, maar in de middag is er ook kans op een bui. De temperatuur komt maximaal uit op zo'n 20 graden en de regenkans bedraagt 40 procent.

Voor de derde vrije training en de kwalificatie wordt vergelijkbaar weer voorspeld als op vrijdag. De dag begint met zon en wolken, maar vanaf de derde training is het meer bewolkt. Er kan in de middag weer een bui vallen en het is de vraag of dat tijdens de kwalificatie zal zijn.

De racedag op zondag belooft de beste dag van het weekend te worden. De kans op regen ligt een stuk lager en de temperatuur komt iets hoger uit met zo'n 22 à 23 graden. De race in Monte Carlo zal zoals het er nu uit ziet onder droge omstandigheden verreden worden.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS