Formule 1

Weer die sluwe Daniel Ricciardo: "Ik probeer hier te winnen, maar het lukt maar niet"

SINGAPORE - Prima dat zijn teamgenoot Max Verstappen hem meestal klopt tijdens de kwalificatie, zal Daniel Ricciardo denken. Want de sluwe Australiër van Red Bull Racing slaagt er steeds weer in puike prestaties te leveren in de race. Op het moment dat het er echt toe doet. Vrijwel elke keer profiteerde hij dit seizoen van consternatie op de baan. Dat was tijdens de Grand Prix van Singapore al niet anders. Na de startcrash met Sebastian Vettel, Verstappen en Kimi Räikkönen sloot Ricciardo als de nummer twee aan achter de nieuwe raceleider Lewis Hamilton. Hij stond na de race dan ook weer met een stralende lach op het podium.



"Ik probeer hier te winnen, maar het lukt maar niet", zei hij na zijn vierde podiumplaats in Singapore. "We hadden vandaag niet de snelheid die we in de vrije trainingen op vrijdag lieten zien. Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb, maar ik ben tegelijkertijd blij met mijn podiumplaats."

De start was allesbepalend, ook voor wat betreft het resultaat van Ricciardo: "Ik zag het voor me gebeuren. Het was goed voor me dat ik een slechte start had, anders had ik ertussen gezeten. Ik weet niet wiens fout het was, het zat gewoon te dicht bij elkaar."