Formule 1

Wat zou podium in Monaco betekenen voor Charles Leclerc: "Niet veel, wil alleen winnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2024 16:22

Charles Leclerc gaat zijn thuisrace in Monaco in als nummer twee van het kampioenschap. De Ferrari-coureur presteert dit seizoen enorm sterk, maar van een overwinning kwam het tot dusver niet. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar scoorde dit seizoen wel al meerdere podiumplekken, maar mocht nog niet het hoogste treetje betreden. Toch geeft een P2 of P3 hem geen vervullend gevoel. Leclerc wil winnen.

Charles Leclerc Ferrari

Leclerc eindigde dit seizoen nog niet buiten de top vier en scoorde vier podiumplekken. In het kampioenschap hoeft hij alleen nog Max Verstappen voor zich dulden. Toch is Leclerc niet meer blij met podiumplekken. Il Predestinato, de voorbestemde, zoals hij in het Italiaans wordt genoemd, wil races winnen. Als hem wordt gevraagd wat een ‘podiumplek’ in Monte Carlo zou betekenen, reageert hij gevat: "Niet veel. Ik bedoel, ik word niet vrolijk van een tweede of derde plaats. De overwinning moet altijd ons doel zijn. We hebben in de afgelopen races gezien dat Red Bull, McLaren en wijzelf heel dicht bij elkaar liggen in de kwalificaties. We weten ook allemaal hoe belangrijk de kwalificatie hier is. Dus we moeten alles goed voor elkaar krijgen. Als we de pole pakken, dan geeft dat ons een goede kans om voor de winst te gaan."

Waar thuisraces coureurs doorgaans een boost geven, is dit voor Leclerc allerminst het geval. Het duurde tot 2022 voordat hij een race in het Prinsdom uitreed. In 2021 mocht hij vanaf pole starten, nadat hij crashte. Onderweg naar de grid werd duidelijk dat zijn auto toch niet in orde was en kon hij vaarwel zeggen tegen een overwinning: "Ik heb het gevoel dat je in Monaco altijd vanaf nul begint. Ik denk niet dat het veel verschillend zal zijn vergeleken met wat we in de vorige races hebben gezien. Maar er kunnen nog altijd verrassingen zijn. Dat zagen we in 2021, toen we echt nergens waren, maar onze auto het wel heel erg goed deed in Monaco. Na vrijdag weten we waar we staan vergeleken met de rest. Maar ik zou het vreemd vinden als we niet mee kunnen doen om de pole."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS