Formule 1

Wat maakt Max Verstappen zo goed? Wereldkampioen coureur geeft belangrijk inzicht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2024 16:30

Red Bull sim-coureur en Formule E-kampioen Jake Dennis heeft geprobeerd aan te geven wat Max Verstappen zo'n groot talent maakt, omdat hij daarover uit de eerste hand ervaring heeft opgedaan door met hem te werken.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In een gesprek met Chris Stevens op de podcast Missed Apex ging de Red Bull-simulatorcoureur in op de talenten van Verstappen. Dennis was de afgelopen vijf jaar regelmatig testrijder voor Red Bull en nam vorig seizoen ook deel aan VT1 tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, voordat hij de jonge coureurstest uitvoerde na afloop van het seizoen.

Dennis zei dat er geen twijfel over bestaat dat de machines van de twee coureurs volledig gelijkwaardig zijn - het is alleen Verstappen die het verschil maakt. "Ik wou dat ik het wist, om eerlijk te zijn, hij is gewoon zo getalenteerd!", lachte Dennis toen hem werd gevraagd wat Verstappen zo goed maakt. "Mensen zijn altijd op zoek naar een antwoord in de trant van 'Oh, hij is echt goed in de remmen en hij wint een tiende in elke bocht in de remmen'. Maar dat is gewoon niet zo. Het gevoel dat hij met de auto heeft, is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien."

"Toen ik in de Red Bull RB19 stapte, voelde het heel natuurlijk om te rijden en heel normaal. Ik reed in Max' auto in VT1 en in die van Checo Pérez op dinsdag en ze voelden absoluut identiek aan. Het is gewoon het gevoel en de beslissing die hij heeft en natuurlijk het vertrouwen dat ik nog nooit eerder heb ervaren en hij heeft gewoon het volste vertrouwen in iedereen om hem heen - het team is ook heel erg één met hem en het klikt allemaal gewoon. Maar hij is ook heel toegewijd. Dat is wat mensen vaak tekort komen."

"Hij zit veel meer in een sim dan Checo en doet veel moeite. Zelfs toen hij vorig jaar supervroeg het kampioenschap won, kwam hij nog steeds in de simulator en werkte hij keihard en maakte hij uren terwijl hij al kampioen was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS