Formule 1

Waarom verdient Mick Schumacher een kans bij Williams: "Je kunt het nu zien aan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 september 2023 04:09

Volgens Ralf Schumacher zou het zonde zijn als zijn neefje Mick Schumacher volgend jaar niet in de Formule 1 rijdt als vervanger van Logan Sargeant. De Amerikaan rijdt op dit moment bij Williams en staat niet in de schaduw van zijn teamgenoot Alex Albon. Volgens de voormalig F1-coureur is zijn neefje veel geschikter voor de job.

Mick Schumacher Ralf Schumacher Williams

"Ik denk dat Logan Sargeant overweldigd is. Dat zijn ook de redenen waarom hij deze ongelukken heeft”, zegt Schumacher over de Williams-coureur op het YouTube-kanaal van Formel1.de. Al langer tijd gaat het gerucht dat de Duitser bij het F1-team uit Grove kan gaan rijden. Volgens Schumacher maakt de jonge coureur indruk bij teambazen.

"Je kunt het nu zien aan wat hij doet in de simulator”, aldus de coureur die zelf in het verleden reed voor Williams. "Zak Brown kwam naar me toe nadat hij had getest en ik heb niet veel contact met Zak, maar voor zijn interview kwam hij naar me toe en zei: 'Man, ik moet zeggen, Mick heeft het geweldig gedaan in de test. Dat wilde ik je even vertellen.' Dat was een leuk stukje informatie. Dus ik zou het jammer vinden als hij de kans niet krijgt." Volgens Schumacher is het een groot vraagteken wie er uiteindelijk instapt bij Williams.

"Ik ben benieuwd wie daar binnenkomt”, aldus de oud-coureur. “Wat ik bedoel, er is Drugovich, die ook wacht met veel geld. Op dit moment draait het nog een beetje om geld. Dus ik ben benieuwd wat daar gebeurt."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS