Formule 1

Waarom maakte Max Verstappen zich grote zorgen? "Het is gemakkelijk om op hoge snelheid..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 07:02

Max Verstappen kwam in de laatste ronden van de Grand Prix van China op de radio en vroeg zijn team om goed op zijn banden te letten.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De Nederlander won ook in Shanghai op dominante wijze en voegde de zege toe aan zijn overwinning in de sprint-race op zaterdag, maar maakte zich laat in de race zorgen vanwege brokstukken op de baan. Verstappen leidde ruim voor Lando Norris, maar in de laatste ronden van de race vroeg hij zijn team om zijn banden te controleren. Dit omdat hij het gevoel had dat hij over brokstukken was gereden.

Er waren een paar incidenten met schade tijdens de race. Zo had Lance Stroll een groot incident veroorzaakt bij de hairpin toen hij achterop Daniel Ricciardo was gebotst, die op zijn beurt Oscar Piastri raakte.

In de laatste ronden verloor Zhou Guanyu een deel van zijn voorvleugel op het rechte stuk toen hij de Haas van Kevin Magnussen wilde inhalen. Dat waren mogelijk de brokstukken die Verstappen raakte.

De drievoudig wereldkampioen F1 werd via de teamradio verzekerd dat 'alles er goed uitzag', terwijl hij direct na de finishvlag zijn zorgen uitlegde. "Je hoort altijd wat geluiden", zei hij.

"Ik heb meegemaakt dat ik vlak voor het einde uitviel door een brokstuk van een auto waardoor ik er met 300 kilometer per uur aan voorbijging. Als de banden koud en oud worden, is het heel gemakkelijk om ze daarop lek te rijden en ik wilde het gewoon dubbel checken."

Gevraagd naar zijn mindere momenten tijdens de Grand Prix, was Verstappen gauw klaar. “Bij de tweede herstart in bocht 6 blokkeerde ik een beetje. Dus dat was niet ideaal", zei hij.

"En met nog twee ronden te gaan reed ik dus voor bocht 14 over een klein stukje puin. Dat is eng, want het is makkelijk om op hoge snelheid een lekke band te krijgen als je over carbon rijdt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS