Formule 1

Waar wint Max Verstappen zoveel tijd ten opzichte van Sergio Pérez in dezelfde auto?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2023 10:10

SINGAPORE - Sergio Pérez geeft toe dat een coureur die Red Bull-teamgenoot is van Max Verstappen niet kan overleven zonder mentaal heel sterk te zijn.

Sergio Pérez en Christian Horner Red Bull Racing F1


Nadat Pierre Gasly en Alex Albon hadden geworsteld met het prestatieniveau van Verstappen, was Pérez de volgende die het probeerde toen Red Bull hem binnenhaalde voor 2021.

Maar zelfs Pérez, de zeer gewaardeerde Formule 1-veteraan, heeft zijn dieptepunten naast Verstappen gehad. Het absolute dieptepunt kwam misschien wel in 2023, toen zijn beoogde titelstrijd in duigen viel omdat zijn prestaties drastisch inzakten.

De Mexicaanse coureur heeft de laatste races echter het roer omgegooid en stond de afgelopen vier races drie keer op het podium. Hij heeft een stortvloed aan speculaties over zijn toekomst bij Red Bull doorstaan en het team heeft herhaaldelijk bevestigd dat ze Pérez ten minste tot het einde van 2024 willen behouden.

Op de vraag van Auto Motor und Sport hoe het is om Red Bull-coureur en teamgenoot van Verstappen te zijn, antwoordde Pérez: "Het is moeilijk. Maar als je voor Red Bull wilt rijden, moet je ermee leven en mentaal heel sterk zijn om te overleven."

"We moeten allemaal waarderen wat Max doet. Het niveau waarop hij op dit moment rijdt, is extreem hoog. Hij geeft elk weekend honderd procent, ongeacht de omstandigheden. Als je zijn teamgenoot bent, is dat moeilijk te verteren."

Maar terwijl de resultaten voor Pérez zijn verbeterd, is er nog steeds een alarmerend prestatieverschil tussen hem en Verstappen.

Mercedes-baas Toto Wolff noemde het 'bizar' dat Pérez zich 1,3 seconden langzamer kwalificeerde dan Verstappen tijdens de GP van Nederland. En tijdens de vorige Grand Prix, op Monza, was het verschil bijna vier tienden sneller was dan zijn teamgenoot aan het einde van de kwalificatie.

Verstappen claimde de overwinning voor een recordbrekende tiende Grand Prix op rij. En over de vraag waar Verstappen zoveel tijd wint van Pérez in dezelfde auto, zei Pérez: "Voornamelijk in de snelle bochten. Maar er is geen duidelijk patroon."

Toen hem werd verteld dat Max Verstappen geen probleem heeft met overstuur, maar hij wel, antwoordde Pérez: "Laten we het zo zeggen: als de auto de neiging heeft om te oversturen, wordt de afstand tussen ons groter. Andersom ben ik veel dichterbij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS