Ovalracing Venray

Voormalig rallycross kampioen Jos Kuypers domineert finalerace LMV8 SuperCup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 maart 2016 12:09 • Print artikel

De finale race van de LMV8 SuperCup zorgt traditiegetrouw voor vuurwerk. Jos Kuypers zorgde er voor dat hij er met de winst vandoor ging en het kampioenschap, voorlopig, naar zijn hand zet.


Duits VLN coureur Marko Stipp startte de finale race vanaf pole position. De coureur met veel ervaring op de Nordschleife hield Gerhard Newman lang achter zich. Stipp en Newman konden niet voorkomen dat Kuypers voorbij beiden ging. Door erg laat te remmen passeerde de voormalig rallycross kampioen beide coureurs in ťťn bocht. Een zware crash van Patrick Kessels ontregelde de race. Kessels was in aanraking gekomen met Frank Wouters en raakte de muur erg hard. De schade bij Wouters was beperkt, hij kon zijn race vervolgen. Achter Wouters en Kessels spinde Barry Maessen.

Bij de herstart liep Kuypers snel uit op Oberndorfer, die opgeklommen was naar plaats twee. Newman verdedigde zijn derde plek vele ronden. Het lukte de AustraliŽr lang zijn plaats te verdedigen tegen de regerend kampioen Wouters. Uiteindelijk moest Newman zijn meerdere erkennen in Wouters waarna de Brabander hem passeerde. Tegen het einde van de race zette Barry Maessen zijn auto stil met een technisch probleem.

Kuypers won zijn eerste race van het seizoen. Vorig jaar won hij ook tijdens de Paasraces. "Ik heb wat met Pasen," sprak Kuypers tegenover Racexpress. "De safety car bracht me uit mijn ritme, maar bij de herstart liep ik snel uit op mijn concurrenten." De goede resultaten van de coureur uit Best brachten hem de leiding in het kampioenschap, vůůr Oberndorfer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS