Formule 1

Voormalig Ferrari-teambaas weet het zeker: "Hamilton is niet te oud, maar zal zijn plaats moeten veroveren"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2024 17:01

De Grand Prix van Australië ging niet alleen over een succes dat zowel gewenst als verwacht was. De overwinning van Ferrari is geweldig nieuws voor alle fans over de hele wereld van het merk met het steigerende paard. De overwinning van Carlos Sainz roept echter ook enige onzekerheid op: was het nemen van de inmiddels op leeftijd gevorderde Lewis Hamilton wel de juiste beslissing?

Stefano_Domenicali_Portret F1 Ferrari
F1-CEO en tevens oud Ferrari-teambaas Stefano Domenicali


F1-CEO en tevens oud Ferrari-teambaas Stefano Domenicali legde het volgende uit in het Italiaanse sport medium Quotidiano Sportivo over dit delicate onderwerp: “Ik ken de vraag c.q. redenering, maar het is een verkeerde redenering. Carlos [Sainz, red.] is een gentleman-coureur en het is geen toeval dat hij op dit moment een gewilde optie is. Hij vindt gegarandeerd het juiste huis dat past bij zijn kwaliteiten. Maar met Lewis Hamilton heeft Ferrari een geweldige zaak gedaan, niet alleen op het vlak van marketing. Hij is niet te oud. Er zal echter een fundamenteel verschil zijn met de jaren van Michael Schumacher, de laatste zevenvoudig wereldkampioen uit Maranello. Michael Schumacher was de absolute Dominus, de 'meester van het proces'. Eddy Irvine was duidelijk een nummer twee. Lewis zal moeten concurreren met iemand als Charles Leclerc, die nooit interne gedragsregels en teamorders zal aanvaarden."

Domenicali geeft ook zijn mening over het werk van de mannen van Frédéric Vasseur, die de ploeg een sprong voorwaarts wisten te laten maken: “Naar mijn mening werkt het momenteel goed in Maranello. Ferrari maakte een sprong voorwaarts, het nam afstand van de andere teams, bijvoorbeeld van Mercedes. Dat is belangrijk en het is geen klein bijkomstig detail." De komst van Frederic Vasseur heeft in Maranello geresulteerd in een stijgende lijn van de prestaties en daar was het allemaal om begonnen. Ferrari zit dichter bij Red Bull. Nu nog even F1-wereldkampioen worden...

Lewis_Hamilton_F1_FerrariBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS