Formule 1

Visa Cash App Racing Bulls: "Yuki reed een geweldig tempo, Daniel reed op de versnellingsbak van Alonso"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 28 mei 2024 20:00

Visa Cash App RB haalde met Yuki Tsunoda in de Grand Prix van Monaco enkele belangrijke punten binnen voor het constructeurskampioenschap. Tijdens het Formule 1 weekend in het Prinsdom wist de Japanner zijn achtste plaats van de kwalificatie te behouden tijdens de race. Zijn teamgenoot Daniël Ricciardo kwam niet verder dan de twaalfde positie.

Grand Prix van Monaco

Guillaume Dezoteux (hoofd voertuigprestaties van Racing Bulls) blikt terug: “En nog vier punten in de mand! Yuki's achtste plaats in de race beloont een sterk en intens weekend. Hij liet vanaf vrijdag al een geweldig tempo zien en bevestigde zondag dat ons pakket aan het verbeteren is en nog steeds voorop loopt bij de teams in het middenveld. Yuki had goede starts, reed een consistente race en managete zijn banden goed in dit specifieke scenario. Na de rode vlag wisten we dat de beste strategie was om op de harde band te herstarten en niet opnieuw te stoppen. De race draaide om het managen van de banden en de auto, wat Yuki 76 ronden lang heel goed deed met de steun van zijn ingenieurs."

"Voor Daniel was de race moeilijker omdat hij al zijn tijd in druk verkeer doorbracht. Bij de eerste start van de race was hij goed weg, maar verloor een positie aan Stroll in bocht 1, wat betekende dat we 13e stonden voor de tweede startopstelling. Vervolgens verloren we bij de tweede start terrein op Alonso, iets wat we in detail zullen analyseren. De rest van de race reed hij op de versnellingsbak van Alonso en er zat niet veel anders op dan hem onder druk te blijven zetten. Ons doel blijft om onze auto te blijven verbeteren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS