Formule 1

Visa Cash App RB tankt vertrouwen in laatste races en mikt ook op uitdagend circuit van Monaco op punten

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 24 mei 2024 11:28

Visa Cash App RB lijkt de weg naar boven gevonden te hebben in de laatste races. Het team tankte daarmee het nodige vertrouwen, iets wat extra belangrijk is op een circuit zoals dat van Monaco. Het historische stratencircuit vormt dit weekend het decor voor de achtste race van het Formule 1 seizoen.

Grand Prix van Monaco

Jody Egginton (technisch directeur VCARB) blikt vooruit: “De unieke uitdaging van Monaco maakt het tot een uitschieter waar de muren dichtbij zijn en de baan smal, waardoor een lonende maar uitdagende plek ontstaat om te rijden, vooral in de kwalificatie. Het veiligstellen van de best mogelijke gridpositie op zaterdag biedt het meeste voordeel van elk circuit op de kalender, waarbij een van de belangrijkste parameters voor het optimaliseren van de auto en de coureur het opbouwen van de prestaties ronde voor ronde is en het maximaliseren van de circuittijd.

“De lay-out van het circuit vereist maximale downforce en een mechanische afstelling van de auto, wat de mechanische grip en goede rijeigenschappen op kurbstones bevordert, wat betekent dat de mechanische afstelling doorgaans een van de zachtste van het seizoen is. Hoewel de gemiddelde snelheid van dit circuit de laagste van de kalender is, is het even belangrijk voor het optimaliseren van de grip van de auto op dit unieke circuit dat de auto goed gebalanceerd is en voorspelbaar rijgedrag heeft op zowel nieuwe als gebruikte banden."

"Dit geeft de coureurs het vertrouwen om het hele circuit tot de laatste millimeter te benutten, zonder grote angst om de vangrail te raken. En dat terwijl ze ook in staat zijn om momentum door de snellere bochten rond het Hotel de Paris, Massenet en Casino Square te nemen. Een ander belangrijk aspect van Monaco zijn consistente en voorspelbare remprestaties. De bandenenergie is erg hoog in Monaco vanwege de vele grip-beperkte en hoge remsecties, gier- en tractie-eisen, en bestuurders moeten gefocust blijven op het beheersen van wheelspin om de banden op de juiste temperatuur te houden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS