Formule 1

Vettel wil niet dat Hamilton het record van Schumacher breekt: "Hij is de beste"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 17:02 • Print artikel

Sebastian Vettel had bij Ferrari graag enkele wereldtitels willen pakken, mede zodat zijn landgenoot Michael Schumacher diens records kan behouden. De viervoudig wereldkampioen pakte geen wereldtitel terwijl hij meerdere malen een snelle auto had. Reden voor de Italianen om Charles Leclerc een kans te geven om de eerste coureur te worden.

Ferrari F1 Sebastian Vettel


Vettel heeft geen spijt van zijn keuze voor de Italiaanse rassenstal: "Ferrari is altijd al een soort jongensdroom geweest. Ik werd geïnspireerd door Schumacher. Ik denk nog steeds dat hij de beste ooit is."

De coureur uit Heppenheim stond natuurlijk te popelen om een wereldtitel te winnen in een Ferrari. Niet alleen voor zichzelf, maar in het geheim ook voor Schumacher. "Ik hoopte dat ik wat kampioenschappen weg kon houden van Lewis zodat Michaels record in tact zou blijven", geeft de Duitser met een lach toe aan Motorsport.com.

Vettel nuanceert die uitspraak daarna: "Natuurlijk wilde ik slagen, nog meer dan voor Schumacher. Helaas is het me niet gelukt, maar ik ben volwassen genoeg om de redenen te zien en door te gaan naar de volgende stap."

Er gaan sterke geruchten dat Vettel een plekje krijgt bij het huidige Racing Point, volgend jaar Aston Martin, omdat er een exit-clausule in het contract van Sergio Pérez staat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS