Formule 1

'Sebastian Vettel kan naar Aston Martin, Sergio Pérez vervangt Kimi Räikkönen bij Alfa Romeo'

Uitgegeven door Bart • 24 juli 2020 07:22 • Print artikel

Silly season F1! Ferrari F1-coureur Sebastian Vettel leek zich op te moeten maken voor een vervroegd F1-pensioen, maar de 33-jarige Duitser lijkt steeds dichter bij een contract bij Aston Martin te komen. Dat meldt Lawrence Barretto van Formula1.com. Bij de opvolger van Racing Point hebben zowel Lance Stroll als Sergio Pérez een doorlopend contract, maar volgens Barretto heeft Vettel al een aanbieding op zak en zal Pérez het stoeltje bij Alfa Romeo overnemen van Kimi Räikkönen.

Sergio Perez


"Stroll en Pérez kunnen dan wel een contract hebben, maar mijn bronnen melden dat Vettel een contract is aangeboden voor 2021", schrijft Barretto. "Strolls vader Lawrence is eigenaar van het team, dus Pérez is de enige van de twee die in aanmerking komt om plaats te maken voor Vettel. En dat terwijl Pérez zeer loyaal aan het team is geweest, veel meer ervaring dan Stroll heeft en ook aantoonbaar de meest succesvolle coureur van de twee is."

"Het is nog onbekend of Vettel op het aanbod ingaat, maar Pérez heeft niet geheel verrassend al een aanbieding op zak. Dat meldde hij zelf voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije en daarmee doelt hij op het team van Alfa Romeo om het stoeltje van Räikkönen over te nemen. De Fin wordt 41 in oktober en zal met F1-pensioen gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS