Formule 1

Vettel over toekomst Mick Schumacher: "Ik denk dat het geweldig is voor Mick, hij kan nog steeds..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2023 07:02

De wereld van de enduranceracerij blijft de aandacht trekken van Formule 1-coureurs. Overigens niets nieuws, in de jaren zestig en zeventig zag je talloze F1-coureurs deelnemen aan de enduranceraces en aan de 24 Uur van Le Mans. Denk aan Graham Hill en Pedro Rodríguez (Porsche 917). En anno 2023 heeft drievoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen (2021, 2022, 2023) woeste plannen om samen met tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso (2005, 2006) te gaan deelnemen aan de Franse endurance klassieker. Alonso heeft zijn sporen trouwens al verdiend in het FIA WEC-World Endurance Championship met zijn Le Mans-overwinningen en WEC-kampioenschappen (2018, 2019) met Toyota. En we zagen in 2015 ook F1-coureur Nico Hülkenberg de 24 Uur van Le Mans al winnen. Maar er is weer een nieuwe F1-coureur die de stap naar het FIA WEC maakt: Mick Schumacher!

Mick_Schumacher_Sebastian_Vettel_F1iMick Schumacher en Sebastian Vettel

Vaderfiguur
De naam Schumacher roept direct associaties op met zijn vader, de zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, maar ook met zijn huidige vaderfiguur, Sebastian Vettel. Geen slecht gezelschap waarin Mick verkeert, want Vettel is een viervoudig F1-wereldkampioen. Mick put dus uit elf jaar F1-wereldkampioenschapservaring! De Formule 1 loopt als een rode draad door Mick's leven, maar dat voorkomt niet dat we hem in 2024 niet permanent zien deelnemen in de F1 maar dat we hem wèl gaan zien racen in de wereldberoemde enduranceklassieker op het Circuit de la Sarthe. Hij heeft namelijk een overeenkomst met Alpine gesloten, die hem het stuur toevertrouwd van zijn LMDh-prototype. Na zijn ervaring als reservecoureur bij Mercedes, lijkt deelname aan het FIA World Endurance Championship voor Mick Schumacher misschien een degradatie. Er gingen geruchten dat de door Mercedes als derde rijder gecontracteerde Duitser, nooit echt bevredigende rondetijden realiseerde. Maar insiders zijn van mening dat het geen degradatie is...

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel, altijd een echte vaderfiguur voor de jonge Mick, denkt er inderdaad heel anders over: “Ik denk dat het geweldig is voor Mick, hij zal zijn carrière kunnen voortzetten, achter het stuur kunnen kruipen en races kunnen rijden. Op zijn leeftijd is er niets belangrijkers ”. En over de Mick Schumacher’s toekomst lijken de deuren van F1-circus niet helemaal gesloten zijn. Sebastian Vettel zei erover in een interview voor Sport.de: “Hij heeft nog steeds de mogelijkheid om in de F1 te racen. Hij zal het contact met het kampioenschap niet verliezen, maar zal ervaring blijven opdoen en leren. Ik wens hem het beste en hoop echt dat hij nog een kans krijgt in de Formule 1 ”

Ralph Schumacher
Ook Mick's oom Ralf Schumacher, met 6 Grand Prix overwinningen en 27 F1-podiums achter zijn naam, verklaarde kortgeleden dat hij het alternatief van het racen in het FIA WEC wel ziet zitten. Zeker nu er meer en meer grote, bekende merken (Toyota, Ferrari, Porsche) bij betrokken zijn en de LMH-klasse één is waar de komende jaren een gevecht tussen de grote merken lijkt te gaan ontstaan. "Je bent als fabriekscoureur overal ter wereld onderweg, met alle grote merken die er zijn. De auto's zijn erg snel en niet te onderschatten", aldus de voormalig F1-coureur tegen Sky Sports. "Aan de ene kant testrijder blijven en aan de andere kant kunnen racen, dat is het belangrijkste, want je moet het niet te lang laten liggen. Het maakt niet uit welke race, welk circuit, welke inhaalmanoeuvre. Het is nog altijd beter dan niets! En bovenal, in zo'n topauto als de Alpine is het sowieso een supertraining."

Alpine_LMH_bron_Mick_Schumacher_Fans





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS