Formule 1

Verstappen gaat gemist worden door Honda: “Erg goede relatie met Max, Honda-medewerkers houden van hem”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2024 15:01

Max Verstappen scoort record na record in de Formule 1 en doet dit al enkele seizoenen met de Red Bull Powertrains achter in zijn Red Bull, de gemaskeerde naam van de Honda-motor. Eind 2026 komt er officieel een einde aan de samenwerking met Red Bull, als Honda zich gaat richten op het team van Aston Martin. Topman Koji Watanabe is maar wat trots op Verstappen en de samenwerking met Red Bull.

Max Verstappen

Verstappen rijgt de overwinningen aan elkaar in de Formule 1. Verstappen won zijn eerste kampioenschap in de sport met de inschrijving Red Bull Racing Honda, een trots moment voor de Japanners, die sindsdien slechts op de achtergrond samenwerken met de Oostenrijkse renstal. Red Bull en Honda nemen eind 2025 afscheid als Red Bull de samenwerking aangaat met Ford en Honda in zee gaat met Aston Martin.

In gesprek met Motorsport.com laat Watabene weten dat hij Red Bull en Verstappen zal gaan missen: "We hebben een erg goede relatie met Max. De Honda-werknemers houden van Max. We zijn trots dat we met Max samenwerken en we zullen hem in de toekomst gaan missen. Hij is enorm belangrijk natuurlijk. Hij is momenteel de nummer één coureur in de Formule 1. Natuurlijk is het management en het materiaal ook belangrijk, maar het gaat om de combinatie. De combinatie is cruciaal en Max is daar een belangrijk onderdeel van."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS