Formule 1

Verstappen deelt knock-out uit! Fernando Alonso: "19 coureurs weten al dat ze dit jaar geen wereldkampioen gaan worden"

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2024 18:30

Fernando Alonso denkt na een paar dagen testen al genoeg gezien te hebben en twijfelt er niet aan dat Max Verstappen dit jaar zijn vierde wereldtitel in de F1 gaat winnen. De 42-jarige Spanjaard baseert zich op het dominante jaar 2023 en wat hij van Red Bull en Verstappen bij de testdagen in Bahrein heeft gezien.

Fernando Alonso


"Ik heb geen glazen bol en weet niet wat de anderen aan het doen zijn", stelt Alonso in gesprek met Autosport. "Ik weet wel dat Max wereldkampioen is en dat Red Bull de sport domineert. En het concept dat ze dit jaar gepresenteerd hebben, is ook een verrassing. Op dit moment kunnen we alleen maar toekijken hoe ze presteren."

"Ik denk dat 19 coureurs in de paddock al denken dat ze dit jaar geen wereldkampioen gaan worden", vervolgt Alonso. "Dat zal 99 procent van de keren zo gebeuren. Dit is een brute sport."

Toch is Alonso wel tevreden over de vooruitgang die zijn team Aston Martin heeft geboekt. "Het is moeilijk om te zeggen of we een winnende auto hebben. Nadat ik Max en Red Bull hier heb zien rijden, zijn de kansen voor iedereen om een race te winnen alleen maar kleiner geworden. Het is helaas niet anders."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS