Formule 1

Verrassende stoelwissel in de F1: "Het verandert de dynamiek van de rijdersmarkt en het hele silly season"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2024 07:03

Esteban Ocon
en Pierre Gasly hebben beiden aan het einde van het seizoen geen contract meer. Pierre Gasly heeft bevestigd dat er al gesprekken plaatsvinden over een verlenging van zijn contract bij Alpine, nu het Formule 1-seizoen in volle gang is. De onverwachte overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt de eerste dominosteen die valt in wat een reeks van teamwisselingen in de aanloop naar 2025 zou kunnen inluiden.

Pierre Gasly en Esteban Ocon


Gasly, wiens contract afloopt in 2024, heeft aangegeven dat de gesprekken over het verlengen van zijn verblijf bij Enstone al zijn gestart. Na de onthulling van de Alpine A524 voor 2024 deelde hij met de media dat Hamiltons overstap de 'dynamiek van de rijdersmarkt' beÔnvloedt.

"Het was onverwacht voor velenĒ, zei hij. "Het verandert de dynamiek van de rijdersmarkt en het hele silly season. Ik ben vorig jaar bij Alpine begonnen en ben bekend met het project waar ik aan werk. Mijn contract loopt eind dit jaar af en er zijn gesprekken gaande."

"Ik denk dat mijn situatie vrij duidelijk is, maar op dit moment wil ik me richten op wat deze auto kan. Mijn doel is om vooraan mee te strijden, en ik geloof dat dit mogelijk is bij Alpine. Ik ben 28, zit op de top van mijn kunnen en dat is waar ik voor werk. Ik wil strijden voor overwinningen en podiumplaatsen, en dat is waar ik wil zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS