Formule 1

Verkeersveiligheid Groep Nederland en Rijvaardigheidscentrum Lelystad bundelen krachten

Uitgegeven door Bart • 24 februari 2024 13:01

Verkeersveiligheid Groep Nederland en Rijvaardigheidscentrum Lelystad gaan vanaf nu verder onder ��n naam: Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN). Dit hebben Indy Dontje (eigenaar en algemeen directeur), Collin Bell (commercieel directeur) en Elke de Leeuw (P&O en operationeel directeur) aangekondigd middels de onthulling van het nieuwe logo op de maquette van het rijvaardigheidscentrum in Madurodam. Met deze krachtenbundeling ontstaat in Lelystad h�t instituut op gebied van verkeersveiligheidsvraagstukken, waarmee de missie van VVGN wordt versterkt om het Nederlandse verkeer veiliger te maken. In dit kader heeft VVGN als founding partner vorig jaar het voortouw genomen voor de lancering van de Alliantie Stop Verkeersongevallen, een initiatief dat zich richt op het verlagen van het aantal verkeersongevallen in Nederland.

VVGN Madurodam


Grootste verkeersveiligheidsinstituut van Nederland
�Door de krachtenbundeling van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN), en het feit dat per 1 januari VVCR-Prodrive is gestopt, ontstaat in Lelystad het grootste verkeersveiligheidsinstituut van Nederland�, aldus Indy Dontje. �Met onze verschillende expertises zorgen wij er elke dag voor dat de verkeersveiligheid in Nederland wordt gewaarborgd. Wij worden dan ook gezien als d� autoriteit op het gebied van verkeersveiligheid. Wij maken verkeer veiliger en daar ben ik enorm trots op!"

De activiteiten die VVGN aanbiedt behouden elk hun eigen specialisatie. Bij VVGN kan men dan ook terecht voor diverse zakelijke verkeersvraagstukken, verkeersbeleid, bedrijfsuitjes en -evenementen, evenals als particuliere trainingen. Deze omvatten een scala aan expertises, vari�rend van hulpdiensttrainingen tot trainingen voor defensief rijden en slipcursussen. Deze expertises worden ondergebracht in verschillende divisies: Rijopleidingen Hulpdiensten, Rijvaardigheidscentrum Lelystad, e-Driver en Events & Promotions.

Alliantie Stop Verkeersongevallen
Afgelopen november lanceerde Verkeersveiligheid Groep Nederland samen met e-Driver Solutions de Alliantie Stop Verkeersongevallen. Dit is een uniek samenwerkingsverband in Nederland dat een concrete en effectieve oplossing biedt om het aantal verkeersongevallen te verlagen. De afgelopen jaren was het aantal doden en gewonden in het verkeer hoger dan ooit tevoren. Jaarlijks zijn er in Nederland maar liefst 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk, blijkt uit cijfers van Smart Traffic Accident Reporting. Daar wil VVGN graag verandering in brengen. De Alliantie Stop Verkeersongevallen kan inmiddels op steun rekenen van Allianz, Shell Mobility Services, HersenStrijdFonds, PPG en ENERCON.

Kijk voor meer informatie op www.verkeersveiligheidgroep.nl

VVGN


VVGN

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS