Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Verhalen vanuit de paddock: het motorsportseizoen 2023 van Mercedes gaat van start

Uitgegeven door Deni Volkers • 20 januari 2023 13:01

Het is een date: Geheroriënteerd. Nieuwe energie. Klaar. Op woensdag 15 februari onthult het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team zijn nieuwe wagen voor het Formule 1-seizoen 2023 - de Mercedes-AMG F1 W14 E PERFORMANCE - voor het eerst aan de wereldmedia tijdens een digitaal lanceringsevenement in Silverstone. De presentatie van de W14 wordt live uitgezonden op de sociale mediakanalen van het team. De W14 is de tweede auto die het team heeft ontworpen om te voldoen aan het geheel nieuwe reglement dat vorig seizoen van kracht werd. De 2023-versie bouwt voort op de ervaringen van vorig seizoen, waarin het team na een moeilijke start van de campagne tal van uitdagingen het hoofd moest bieden. De vooruitgang die alle teamleden in Brackley en Brixworth dankzij hun toewijding en vastberadenheid boekten, leidde vanaf het midden van het seizoen tot betere resultaten, met als hoogtepunt de één-twee plaats tijdens de Grand Prix van São Paulo. De eerste tests met de nieuwe W14 E PERFORMANCE vinden tussen 23 en 25 februari plaats op het Bahrain International Circuit, waar een week later (3 - 5 maart) ook de eerste Grand Prix van het nieuwe jaar wordt verreden.

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Motorsport stuurt sterke line-up naar de Rolex 24 At Daytona: De 61e Rolex 24 At Daytona wordt in het weekend van 26 - 29 januari verreden. De endurancerace op de Daytona International Speedway luidt traditioneel het nieuwe seizoen van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in. De vier Mercedes-AMG GT3's die Mercedes-AMG Motorsport naar Florida stuurt, zullen naar verwachting sterke deelnemers zijn in de GTD- en GTD PRO-klasse.

In de GTD PRO zal Team WeatherTech racing de Mercedes-AMG GT3 met nummer 79 inzetten, met in de cockpit het topkwartet van Maro Engel (GER), Jules Gounon (EN), Daniel Juncadella (ESP) en Cooper MacNeil (USA). Niet minder dan drie Mercedes-AMG GT3's nemen deel aan de GTD-klasse, waaronder Gilbert Korthoff Motorsports, die vorig jaar de derde plaats behaalde. Het Customer racing Team heeft Maximilian Götz (GER), Mikael Grenier (CAN), Kenton Koch (USA) en Mike Skeen (USA) achter het stuur van de #32. Ook het WINWARD racing-trio Indy Dontje (NED), Philip Ellis (SUI) en Russel Ward (USA), winnaars van de race van 2021, zit in de line-up van Mercedes. Deze keer worden ze bijgestaan door Lucas Auer (AUT), DTM-runner-up.

De vierde Mercedes-AMG GT3 op het legendarische Amerikaanse ovale circuit wordt ingeschreven door Team SunEnergy1 racing by AKKODIS ASP. Regerend IGTC Pro-Am kampioen Kenny Habul (AUS) deelt de cockpit van de #75 met Axcil Jeffries (ZIM), Fabian Schiller en Lucas Stolz (beiden GER).

De startposities voor de 24-uursrace worden komend weekend al bepaald tijdens de Roar before the Rolex-testwedstrijd. De kwalificatiesessie op zondag 22 januari biedt de teams de kans om zich in een goede startpositie te plaatsen voor de seizoensopener.

In het voorprogramma op de Daytona International Speedway gaat ook de IMSA Michelin Pilot Challenge 2023 van start. Een zeskoppig contingent Mercedes-AMG GT4's komt uit in de GS-klasse. De vier uur durende race begint op vrijdag 27 januari om 13.45 uur plaatselijke tijd (19.45 uur CET / 18.45 uur GMT).

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS