Ovalracing Venray

Veel schade in LMV8 Oval Series, Patrick den Biggelaar dominante winnaar

Uitgegeven door Dirk Kempen • 20 augustus 2016 19:22

In de LMV8 Oval Series scoorde Patrick den Biggelaar waardevolle punten voor het kampioenschap. De snelle Brabander won drie races in het voorprogramma van de World Cup Stockcar Formule 2 op Raceway Venray.


Voor de eerste manche startte de snelle Duitser Patrick Heckhausen vanaf de pole position, naast Dave van Haarlem. Den Biggelaar startte vanaf plaats drie. Op het laatste moment had Amerikaanse stockcar coureur Kevin Crider gemeld, op uitnodiging van circuit baas Harry Maessen. Heckhausen had een slechte start, Van Haarlem en Ralph Verberkt gingen de Duitser voorbij. Den Biggelaar zat klem achter Heckhausen en verloor veel tijd. De Brabander voegde zich bij zijn teamgenoot Onno Zuidema om naar voren te racen. Binnen enkele ronden lagen de Big Tuned V8 rijders op de plaatsen ��n en twee. Eurocup winnaar Patrick van Eck had een zware crash na een touch� met Barry Maessen en Hans-J�rgen Hummen. Voor Van Eck werd snel duidelijk dat zijn weekeinde voorbij was. Bij de herstart hielden Den Biggelaar en Zuidema de leiding in handen. Stefan Oberndorfer werd derde.

De start van de tweede manche was een herhaling van de eerste race. Wederom zat Den Biggelaar klem achter Heckhausen. Snelle dame Milou Mets ging naar de leiding na een inhaalactie op Van Haarlem. Den Biggelaar werkte zijn weg naar voren en ging in gevecht met Mets. Ronden lang ging het duo zij-aan-zij. In de slotfase reed Onno Zuidema naar Stefan Oberndorfer toe voor plaats drie. De Fries passeerde de Duitser. Den Biggelaar kwam als eerste over de finish. Achter hem finishte Zuidema en Oberndorfer. Na de finish was er een touch� tussen Zuidema en Oberndorfer wat veel schade aan Zuidema toebracht.


Door de schade uit de eerdere races waren er slechts vijftien auto's over voor de finale race. In de openingsfase gaf kampioenschapsleider Gerhard Newman een duw aan Wim Verloo. De snelle Belg belandde in de muur en kon zijn race niet vervolgen. Bij de herstart ging Colin White kortstondig aan de leiding voordat Den Biggelaar voorbij ging aan de Brit. White viel steeds verder terug. In de slotfase van de race werd de ervaren rijder gepasseerd door Oberndorfer. In de laatste ronden werd Chris Holtkamp aangetikt door Jeroen van Eerd waardoor Holtkamp in de muur ging. Bij de herstart gingen Jos Kuijpers en Barry Maessen voorbij aan Oberndorfer. Patrick den Biggelaar was de sterkste van allemaal en won alle drie de races.

Jos Kuijpers deed de beste zaken voor het kampioenschap waar Gerhard Newman een zware dag beleefde. De LMV8 Oval Series keert terug op zondag 21 augustus in het voorprogramma van de World Cup Stockcar Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS