Formule 1

Veel positiviteit over nieuwe Mercedes: "Nu kunnen we rijden zonder dat de achterkant uitbreekt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 februari 2024 12:02

Tegen het einde van de wintertest durft het team van Mercedes voorzichtig te speculeren over de nieuwe Mercedes W15. George Russell stelt dat de auto naar behoren functioneert. Russell licht toe dat hij het gevoel heeft dat hij vooral in de bochten goed kan aanvallen.

George Russell Mercedes

De afgelopen twee jaar verliepen moeizaam voor Mercedes. Het team dat ooit zo dominant was, sloeg er vorig jaar niet in om een Grand Prix te winnen. Tijdens de driedaagse test kreeg het team in ieder geval een goed beeld van de stand van zaken.

Russell is blij dat de auto makkelijker te besturen is. "Vorig seizoen was het heel lastig om de auto te besturen. Lewis en ik hadden er geen vertrouwen in, het voelde alsof de auto ons in iedere bocht wilde bijten", zei Russell tegen Motorsport. "Nu kunnen we de gemiddelde en snelle bochten aanvallen zonder dat de achterkant uitbreekt. Het lijkt alsof we qua consistentie in de auto een heel goede stap hebben gezet. We kunnen veel beter op de auto leunen dan in het verleden. Daar lag de focus gedurende het seizoen op."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS