Autosport NL • Formule Renault 2.0

Van Amersfoort en Jeroen Mul vol ambitie in NEC Formule Renault

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2010 12:01

Van Amersfoort Racing (VAR) verlengt de samenwerking met Jeroen Mul. Vorig seizoen won het talent uit Badhoevedorp het vice-kampioenschap Formule Ford met Van Amersfoort Racing. Voor 2010 promoveert Jeroen Mul naar het Formule Renault-team van het kampioensteam uit Huizen. “We hebben de ambitie om vanaf het begin vooraan mee te doen.” Van Amersfoort Racing onderscheidt zich al decennialang met het opleiden van racetalenten tot professioneel (Formule 1) coureur.

Frits van Amersfoort en Jeroen Mul

De comeback in de Formule Ford werd gekenmerkt door snelle progressie en succes. Jeroen Mul greep de geboden kans en groeit nu door naar het North European Championschip (NEC) Formule Renault 2.0. “Een heel logische stap. Jeroen heeft het verdiend”, stelt teambaas Frits van Amerfoort. “We zijn blij dat we met Jeroen kunnen blijven werken. Ik denk dat hij goed voor de dag kan komen.”

Jeroen Mul is ook vol enthousiasme over de uitdaging die hem vanaf de eerste race op Hockenheim wacht: “Het is een voordeel dat ik al een seizoen Formule Ford heb gereden bij Frits. Ik weet nu hoe professioneel Van Amersfoort Racing werkt. Formule Renault is een logische keuze en een mooie klasse. Het doel is zo snel mogelijk te presteren. Ik hoop dit seizoen nog op het podium te staan.”

De Formule Renault 2.0 maakt dit seizoen een nieuwe start, want er wordt voor het eerst geracet met de nieuwe generatie Formule Renault. Tegelijkertijd stappen veel nieuwe teams in. “Door de komst van een nieuwe auto en veel nieuwe teams ligt alles open. De kanshebbers zijn volledig onbekend, dus liggen er kansen voor ons”, zegt Frits van Amersfoort. “We hebben de ambitie om vanaf het begin vooraan mee te doen. We zijn ook blij om als grondleggers van het NEC weer aan de start te staan van deze belangrijke raceklasse.”

Om Jeroen Mul zo goed mogelijk voor te bereiden heeft Van Amersfoort Racing inmiddels twee testsessies afgewekt op de circuits van Quadix en Valencia. De coureur maakte daar voor het eerst kennis met een downforce auto. “Jeroen Mul pakt het goed op. We reden nu nog met de oude auto. Zodra de nieuwe Formule Renault binnen is gaan we direct testen”, vertelt Frits van Amersfoort.

De nieuwe Formule Renault 2.0 is meer vergelijkbaar met een Formule 3-auto en heeft bijvoorbeeld een versnellingsbak, die wordt bediend met ‘flippers’ achter het stuur. Van Amersfoort Racing brengt voorlopig één Renault van de jongste generatie aan de start. “We hebben ook nog twee auto’s staan van de vorige generatie, die desgewenst ingezet kunnen worden voor talentvolle coureurs.” Dit is mogelijk omdat het North European Championschip 2010 twee kampioenschappen telt: voor de jongste en de vorige generatie Formule Renault 2.0.

Kalender 2010

16/18.04 Hockenheim 2 races; 22/25.04 Brno 2 races; 03/06.06 Zandvoort 2 races; 09/11.07 Oschersleben 3 races; 06/08.08 Assen 2 races; 27/29.08 Most 3 races; 01/03.10 Spa 3 races; 16/17.10 Nürburgring 3 races.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS