Formule 1

Valtteri Bottas wil niks weten van twijfel bij Audi over cancelen F1-project

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2024 17:43

Valtteri Bottas verwacht dat de samenwerking met Audi snel op gang zal komen nu het team is overgestapt van Alfa Romeo naar Stake. Audi, dat sinds augustus 2022 bevestigd is als F1-project, zal pas in 2026 op de grid verschijnen.

Valtteri Bottas Stake Sauber Audi

Ondanks dat Audi zijn motor in Neuburg bouwt en Sauber het chassis in Zwitserland, waren er geruchten dat de Duitse autofabrikant twijfelde om deel te nemen. "Het zijn slechts geruchten", zei Bottas. "Voor zover ik weet en heb gehoord, zijn ze nog steeds volledig toegewijd aan de toekomst."

Nu de samenwerking met een ander automerk, Alfa Romeo, is beŽindigd, verwacht Bottas dat de twee partijen meer op ťťn lijn zullen zitten.

"De samenwerking zal vrij snel van start gaan, kan ik me voorstellen, want Audi wil al competitief zijn in hun eerste jaar. We hebben Sauber en nu moeten ze samenwerken. Maar dat gebeurt allemaal achter de schermen. Als coureur zijn we ons niet altijd bewust van wat er achter de schermen gebeurt, maar het begint nu allemaal op gang te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS