Formule 1

Valtteri Bottas na verrassende vijfde tijd in Las Vegas: "Het is nog vroeg"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 16:01

Valtteri Bottas reed in de 1,5 uur durende tweede training in Las Vegas de vijfde tijd. Daarmee was de Fin een fractie sneller dan wereldkampioen Max Verstappen. Toch zegt het allemaal nog niet zo heel veel, zeker omdat er in de eerste sessie nauwelijks gereden is. Voor de coureur van Alfa Romeo is het wel een optreden waar hij de rest van het weekend verder mee kan.

Valtteri Bottas


"Een tijd in de top 5 is altijd mooi, maar het is nog vroeg en we kunnen ons niet te veel laten meeslepen", zegt Bottas op de website van zijn team. "Iedereen zal zich nog flink verbeteren en dat moeten wij ook doen, maar zover we nu kunnen zien gaat het goed. We hebben duidelijk voor ogen welke kant we op willen gaan met de setup van de auto. In de langzame bochten hebben we nog wat last van onderstuur en op dat vlak kunnen we nog goede winst boeken."

Bottas geeft aan dat het nieuwe stratencircuit precies aan zijn verwachtingen voldoet. "Het is snel, met lange rechte stukken en het was glad in het begin van de sessie. De grip werd iedere ronde beter en we verwachten dat het morgen nog beter zal zijn. We gaan ons focussen op de gebieden waar we voor de kwalificatie nog winst kunnen boeken. Het wordt een lange nacht, maar we willen niet niveau vasthouden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS