Formule 1

Valtteri Bottas heeft vertrouwen in Hamilton bij Ferrari: “Als iemand dit kan, dan is het Lewis”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2024 15:45

Lewis Hamilton zette vorige week de Formule 1-wereld op z’n kop. De Brit maakte bekend dat hij vanaf 2025 het team van Mercedes verlaat om een meesterlijke overstap naar het team van Ferrari te maken. Weinig mensen zagen de transfer op dit moment aankomen, zo kwam de overstap ook voor oud-teamgenoot Valtteri Bottas als een aardige verrassing.

Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Hamilton rijdt sinds 2013 voor Mercedes en scoorde zes wereldtitels in dienst van de Duitse fabrikant. De Brit gaf eerder aan dat hij zijn loopbaan graag bij Mercedes wilde eindigen, maar de Italiaanse verleiding bleek niet te weerstaan.

Tussen 2017 en 2021 deelde Hamilton en Bottas een garage. Bottas speelde hier de ideale tweede viool voor Hamilton en beide heren erkende dit dan ook. Sinds 2022 rijdt Bottas voor het team van Sauber en vertelt bij ESPN dat hij de overstap van Hamilton naar Ferrari niet zag aankomen: "Ik had nooit verwacht dat dit zou gaan gebeuren. Ik had verwacht dat hij bij Mercedes zou blijven, maar zo is de Formule 1 nu eenmaal. Ik denk dat het goed is voor hem, omdat hij de keuze heeft gemaakt voor een frisse start."

De Fin heeft alle vertrouwen in zijn oude teammaat en gaat ervan uit dat Hamilton zal slagen bij Ferrari: "Ik denk dat het hem gaat lukken. Hij heeft zoveel ervaring in deze sport. Hij heeft al te maken gehad met zoveel verschillende mensen. Hij zal hier geen probleem mee hebben. Ik weet zeker dat het een goed project voor hem gaat worden. Als iemand dit kan doen, dan is hij dat wel. Ik denk dat hij zich na een handjevol races al op zijn plek voelt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS